Whisky aanbieding: De beste whisky deals van week 18

Rubrieken
woensdag, 01 mei 2024 om 15:00
the chita whisky
In deze nieuwe versie van de beste whiskydeals gaan we whisky’s buiten Schotland in het zonnetje zetten. Inmiddels weten we wel dat in alle landen whisky geproduceerd wordt, maar om goede whisky te maken heb je kennis, ervaring en vakmanschap nodig.

Mackmyra Kaizen 03

Kaizen is een trilogie over Zweedse whisky en Japanse thee. Een fusie van vakmanschap en passie uit verschillende continenten. De expressies zijn gerijpt in ex-bourbon vaten die zijn doordrenkt met exclusieve Japanse thee en dit is het resultaat: complexe whisky's met traditionele smaken.
De subtitel 'Hojicha van de derde versie verwijst naar een geroosterde groene thee uit Japan, gekenmerkt door zijn intense kleur, nootachtige suikerzoete smaak.
De geroosterde noten van de thee vullen de whisky aan en creëren samen een diep, zoet en evenwichtig karakter. De eerste indruk kan zacht zijn, maar er volgt een hartige afdronk met mineralen. We hebben het over een gelimiteerde oplage van 2101 flessen.

The Chita

Het land van de rijzende zon, iets wat ook in de nationale vlag gesymboliseerd is, maakt al ruim 100 jaar hele mooie whisky’s. Deze versie komt uit het huis van Suntory en het gaat hier om een single grain whisky met veelzijdige smaken en een voortreffelijke balans. Deze Chita rijpte in een combinatie van voormalige wijnvaten, Spaanse eiken vaten en Amerikaanse witte eiken vaten. Verwacht honing, graan en kruiden in een makkelijk drinkbare whisky.

Kavalan Solist Peated

Meer dan een miljoen bezoekers gaan jaarlijks naar de populaire distilleerderij in Taiwan. Sinds de oprichting in 2005 heeft dit bedrijf meerdere awards gewonnen. Dit gaf de eigenaars de mogelijkheid om in 2015 de productie te verdriedubbelen naar ruim 4,5 miljoen liter new make spirit.
Bij Kavalan kom je niet zo vaak een geturfde whisky tegen en dit is een van 156 flessen uit één vat. Solist verwijst naar een single cask botteling. Verwacht een complexe harmonie van vanille, honing geroosterde noten, tabak en zoute karamel.

POPULAIR NIEUWS