Whisky aanbieding: De beste whisky deals van week 19

Rubrieken
woensdag, 08 mei 2024 om 15:00
woodford reserve whiskey
Deze nieuwe versie van de beste whiskydeals gaat over Amerikaanse whiskey en Bourbon. We hebben weer een paar mooie deals deze week gespot.
Wat zijn de kenmerken van een bourbon whiskey ? Er moet minimaal 51 procent maïs als grondstof gebruikt zijn en twee jaar rijping alleen op nieuwe vaten plaatsvinden. Met de toevoeging Straight heeft de whiskey minimaal 4 jaar rijping gehad.
Kentucky Bourbon & Tennessee Whiskey Image
Kentucky Bourbon & Tennessee Whiskey
EUR11.9915.99
Op voorraad
Koop op bol.
De vaten moeten van wit eiken en ingebrand zijn. En er mogen geen toevoegingen zijn, dus ook geen E150 ! Na distillatie is er maximaal 80 procent alcohol aanwezig en voor lagering 62,5 procent. Eenmaal gebotteld is het alcoholpercentage minimaal 40 procent. Tot slot mag bourbon alleen in de Verenigde Staten geproduceerd worden.

Larceny Straight Bourbon

Deze whisky is een eerbetoon aan een bourbonrecept van Old Fitzgerald en Pappy van Winkle. Het betreft een blend die bestaat uit 6 tot 12 jaar oude whiskeys, afkomstig uit de Heaven Hill distilleerderij. Normaliter is rogge de enige graansoort in het recept, maar hier is gebruik gemaakt van tarwe, waardoor er een enorm zachte smaakbeleving ontstaat.
Er zijn aroma’s van toffee en butterscotch met een rijk boterachtig mondgevoel waarin karamel en honing overheersen. In elke drankenkast zou er voor deze whiskey ruimte moeten zijn.

Bulleit 10

Zoals de leeftijdsaanduiding al doet vermoeden gaat het hier om een minstens 10 jaar oude bourbon met een sterke en intense smaakt. De vaten voor deze whiskey zijn speciaal geselecteerd door Tom Bulleit, een achterkleinzoon van de oprichter van deze distilleerderij.
In tegenstelling tot de Larceny heeft het recept van deze whisky een hoog rogge gehalte. Dit resulteert in een smaak met veel specerijen zoals peper en kaneel. Momenteel krijg je er zelfs een originele authentieke Amerikaanse Lunchbox bij.

Woodford Reserve Rye

Deze klassieker gebruikt een recept met maar liefst 53% rogge (dus géén Bourbon) en is een eerbetoon aan de whisky van vóór de drooglegging. De Woodford distilleerderij staat ook bekend als icoon voor de traditionele thuisplaats van Bourbon.
Deze whiskey is een van de weinige Kentucky Straight Whiskeys die gedistilleerd zijn in pot stills, een tijdrovend proces dus! De smaak is dan ook vol. Alle flessen zijn individueel genummerd. Met deze fles als cadeau maak je nog meer vrienden.

POPULAIR NIEUWS