Whisky aanbieding: De beste whisky deals van week 6

Rubrieken
door Rob Broerswoensdag, 07 februari 2024 om 15:00
the balvenie creation of a classic
Hier is weer een nieuwe versie van beste whisky deals in 2024. In de editie van week 6 hebben we drie Schotse klassiekers die stuk voor stuk uit een andere regio komen, Speyside, Campbeltown en Islay.

The Balvenie the Creation of a Classic

'Waarschijnlijk wel de de beste Highland malt whisky'. Dat waren de woorden op de allereerste fles The Balvenie Classic. Dit verhaal is een eerbetoon aan de creativiteit en vindingrijkheid van David C. Stewart MBE, toen hij The Balvenie Classic creëerde - en daarmee pionierde met houtafwerking. De whisky heeft gerijpt in Amerikaans eiken en is daarna nog eens verfijnd in sherryvaten. Balvenie The Creation of a Classic maakt deel uit van "The Original Cask Finish" serie.

Glen Scotia Double Cask Rum Finish

Wat gebeurt er als je een al heerlijke, in bourbonvaten gerijpte, Campbeltown single malt van de Glen Scotia distilleerderij afmaakt in Guyanese Demerara rumvaten? Dan krijg je deze smakelijke traktatie. Dubbel vat, dubbel zoveel smaak is hier de theorie, maar dit proces heeft ook een historische precedent. Glen Scotia heeft gegevens die teruggaan tot 1815, voordat de distilleerderij werd opgericht, waaruit blijkt dat er vaten rum aanwezig en te koop waren in de stad.

Bowmore Legend

Als derde en laatste voor deze week hebben we een Bowmore voor je geselecteerd. De whisky is afkomstig van het legendarische eiland Islay, dat bekend staat om karakteristieke en authentieke whisky's. Daarop is deze Bowmore Legend geen uitzondering.
Weliswaar gaat het hier om een ‘instapmodel’ deze Bowmore Legend. maar het is een zeer geschikte keuze voor wie eens kennis wil maken met deze medium-rokerige Islay single malt-whisky. Of voor wie altijd een standaard-Bowmore in de kast wil hebben staan. De expressie heeft gerijpt in bourbonvaten en is afgevuld op 46 procent alcohol by volume. En nu haal je deze in huis voor een hele vriendelijke prijs.

POPULAIR NIEUWS