Whisky Food & Drinks: een inspirerend whisky kookboek

Whisky Food & Drinks: een inspirerend whisky kookboek

Het is tijd om je smaakpapillen weer even lekker te prikkelen in Whisky Food & Drinks. Dit keer prikkelen we ook de ogen en de grijze massa, want we vertellen je over een whisky kookboek. Het boek draagt de titel Single Malt Flavours. Nieuw is het boek niet, leuk wél!

‘Koken met kruiden en specerijen op whisky’, siert de kaft van het kookboek van Bob Minnekeer, een Belgische auteur en bekende naam in de Belgische whiskywereld. Hij is al decennia jaar actief in de whisky-industrie en heeft in die tijd flink wat drams mogen proeven. Zo is hij onder andere de oprichter van de whiskyclub The Glengarry in Gent en heeft hij de titel Whisky Buff Bob gekegen (een Schotse eretitel).

Voor het whiskykookboek heeft Minnekeer de handen ineen geslagen met Stef Roesbeke, de eigenaar van restaurant De Cluysenaar in Kluizen-Evergem. Samen hebben ze een boek vol gerechten uitgebracht, waarbij het levenselixir een grote rol speelt. Alle gerechten zijn namelijk voorzien van een vleugje whisky of het nou een voorgerecht, hoofdgerecht of een dessert is.

Wat staat er in whiskykookboek Single Malt Flavours?

In het boek van Minnekeer en Roesbeke wordt als het ware een reis door Schotland gemaakt, waarbij ongeveer 40 verschillende single malt whisky’s aan bod komen. Minnekeer beschrijft daarbij de tasting notes van de whisky en geeft tips over hoe je verschillende whisky’s kunt herkennen.

Roesbeke neemt het vervolgens over om de whisky’s in gerechten te gebruiken. Hij legt uit hoe de smaak van whisky in de keuken gebruikt kan worden om gerechten op smaak te brengen. Vanzelfsprekend staat het boek vol recepten zodat whiskyliefhebbers ook zelf in de keuken aan de slag kunnen met de godendrank.

De gerechten zijn voorzien van foto’s van fotografen Andrew Verschetze en Joris Devo s. Als bonus is er in het 176-pagina tellende boek ook een hoofdstuk gewijd aan het productieproces van whisky. Houd er wel rekening mee dat het boek afkomstig is uit 2011, dus niet al je favoriete whisky's zullen er in staan.

Sta je al te popelen om aan de slag te gaan in de keuken? Single Malt Flavours kost nog geen vijftien euro en is hier te koop.

Lees meer over:
Whisky food & drinks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties