Whisky Food & Drinks: een krachtige whisky cola voor koude dagen

Rubrieken
zaterdag, 16 december 2023 om 15:00
alcohol toast
Het is winter en dan denk je misschien aan een kerstmarkt en Glühwein, maar waar je het ook warm van kracht is een hele simpele mix. In deze Whisky Food & Drinks presenteren we je een krachtige whisky cola.
Er is niets zo eenvoudig als een whiskycocktail te maken waar je geen goede barman of barvrouw voor hoeft te zijn. Dit is een recept dat je in luttele seconden klaar hebt. Het enige wat je nodig hebt is een glas, cola en wat whisky. Vooruit als je het een klein beetje fancy wilt maken, dan zorg je voor een longdrinkglas en een stukje citroen.

Hoe maak ik een whisky cola?

En dan kan een kind de was doen (OK, laat die kinderen maar weg – geen slim idee met alcohol).
  • Vul je glas met ongeveer 35 milliliter whisky
  • Schenk daar cola overheen
  • Roeren en klaar.
  • Een citroenpartje kan eventueel op de zijkant van het glas
Eventueel kun je vóór stap één eerst nog ijsblokjes in je glas doen, al is dat wel een beetje koud met dit weer. En dan komen we aan bij de vraag: welke whisky stop ik in mijn cola? Wat je natuurlijk vaak ziet is dat, vooral jongeren, de meest goedkope whisky pakken en dat in een cola stappen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Label 5, Jack Daniels of Famous Grouse. Sterker nog, er worden in supermarkten kant-en klare mixjes aangeboden.

Tips om te gebruiken in de whisky cola

Ons advies: probeer nou eens een goede whisky cola. Je wilt toch ook liever Coca Cola of Pepsi en geen vogeltjesmerk? Neem die A-klasse cola en combineer met dat met een goed whiskymerk. Bij de winter passen rokerige whisky’s, dus neem eens een rokerige. Dat is nog eens een knaller!
Wat tips voor in de cola voor een krachtige handshake
Het mooie van deze bovengenoemde whisky’s is dat je de fles daarna toch al gekocht hebt en de whisky’s heerlijk zijn om neat (puur) te drinken. Proost!

POPULAIR NIEUWS