Eerste Chinese Malt whisky: ‘Zal nog vele jaren een nieuwe en unieke ervaring vormen’

Nieuws
zaterdag, 16 december 2023 om 17:00
2023 the chuan emeishan 02 pure malt whisky outdoor
Er is groot nieuws uit China. Daar is namelijk de eerste Chinese Malt Whisky een feit. De Pernod Ricard Distilleerderij The Chuan heeft de inaugurele malt whisky release van het land te pakken. Zo meldt Pernod Ricard in een persbericht.
Pernod Ricard heeft met de eerste Chinese Malt whisky een stap gezet om China op de kaart te zetten als nieuw whiskyland. Alexandre Ricard, voorzitter en CEO van Pernod Ricard, vertelt dat de distilleerderij een whisky geproduceerd heeft om trots op te zijn. ‘Het zal nog vele jaren een nieuwe en unieke ervaring vormen voor whiskyliefhebbers.’

Wat mag je verwachten van The Chuan whisky?

De Chinese distilleerderij gebruikt voor het maken van de spirit water dat van de Emei-berg komt. Dit UNESCO werelderfgoed heeft een uniek terroir dat door de neerslag, de zomerhitte en andere elementen voor intense smaken zorgt. De stokerij heeft Europese en Chinese gerst samengevoegd en gebruikt voor de rijping van de spirit drie soorten eikenhout: bourbonvaten uit Amerika, sherryvaten uit Spanje en Chinese eikenhouten vaten.
De eerste twee vaten geven de whisky tonen van vanille en fruit en een rijke en volle smaak. Van de Chinese vaten krijgt de Chuan whisky een lange afdronk van sandelhout en mandarijnenschil.
Het dranken concern wil met de nieuwe whisky inspelen op het enthousiasme van de Chinese consument. De whisky komt dan ook eerst uit binnen de Chinese landsgrenzen. Daar wordt de whisky momenteel via selectieve kanalen verkocht. Wat de exacte tasting notes en de prijs van de whisky zijn, is niet onthuld.

Distilleerderij gelijktijdig met The Chuan whisky geopend

Gelijktijdig met de release van de Chinese malt whisky zijn de deuren van The Chuan Malt Whisky Distillery Experience Centre geopend. Dit bezoekerscentrum ligt op het terrein van de Emeishan distilleerderij en biedt bezoekers een holistische tour, inclusief een demonstratie van de maker van The Chuan Whisky. Ook kunnen bezoekers whisky proeven, cadeaus shoppen en eten.
Foto: Pernod Ricard

POPULAIR NIEUWS