Whisky Food & Drinks: Schenk jezelf een Highball in met deze zomerse temperaturen

Rubrieken
zaterdag, 17 juni 2023 om 15:00
cocktails
Het is heet buiten, dat weet iedereen. En hoe je verkoeling zoekt, moet je zelf weten. Maar mocht je whiskyfan zijn hebben wij de ultieme tip voor je. Schenk jezelf een Highball in. Het is én koel en dan drink je stiekem toch nog een beetje whisky.
Een Highball is een cocktail die bestaat uit slechts twee ingrediënten: whisky en water. En ijsklontjes.. maar hé dat is ook water, nietwaar? We komen eigenlijk op deze tip door Bob Wenting met wie we onlangs een gesprek hadden. Al zijn de we Highball natuurlijk al veel vaker tegengekomen, maar het is niet een cocktail die we al hebben uitgelicht hier op Whisky Monkeys. Tijd dus om daar verandering in aan te brengen.

Hoe maak je een Highball?

Wat je doet is simpel: koop wat ijsklontjes en misschien wat bruisend water als dat je voorkeur heeft boven plat water. Whisky heb je toch wel in huis. Daarna is het simpel: pak een lang glas, leg wat ijsblokjes op de bodem, schenk er een bodempje whisky in en vul dit aan met water, al dan niet bruisend. Tadaa en klaar ben je.
Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het. Veel mensen vinden 25-30 graden net even te veel van het goede om een whisky puur te drinken. Dan is dit de ideale oplossing om alsnog whisky te drinken en het werkt ook nog eens uiterst verkoelend. Natuurlijk kun je de whisky vervangen voor een andere alcoholische drank, maar waarom zou je dat doen?
De ideale verhouding is overigens 1:4 en uiteraard kun je de cocktail nog mooi versieren met diverse garnituren. Maar dat is meer voor het oog.

Wat drink jij?

En wat drink jij met dit hete weer? Geen whisky of juist wel whisky. En hoe drink je het dan? Laat het ons vooral weten in de comments. Meer weten over onze Whisky Food & Drinks? Bekijk dan het gehele overzicht.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS