Dief steelt bewust whisky omdat hij graag naar de gevangenis wil

Nieuws
zaterdag, 17 juni 2023 om 13:00
diefstal
Een ongebruikelijk bericht in de whiskywereld of moeten we zeggen in het criminele circuit? In het Engelse plaatsje Doncaster is in ieder geval iets opvallends gebeurd. Daar heeft een dief een hele goedkope whisky in een winkel gestolen omdat hij graag een ticket naar de gevangenis wilde.
In het nieuwsbericht is te lezen dat het duidelijk gaat om een schreeuw om hulp en het nieuws komt ook laat aan het licht, want het gaat om een gebeurtenis die al plaatsvond ergens in maart. De 23-jarige Thomas Redmile stal in een winkel op Station Road een whisky ter waarde van twaalf pond om daarna een mes te trekken en om de politie te schreeuwen.

Wanhoopsdaad

Het lijkt er niet op dat hij de winkelier wat aan had willen doen met het mes, eerder zichzelf. Redmile was depressief en zat aan de medicijnen en alcohol. Nadat hij zijn kind niet meer mocht zien na een break-up met zijn partner ging het bergafwaarts met de jongeman. Hij had geen geld en zou evengoed naar de gevangenis gaan.
Zijn advocaat, de heer Wagstaff, noemt het een hele ongebruikelijke situatie hoe Redmile uit wanhoop zijn problemen heeft proberen op te lossen. Je ziet niet vaak dat iemand zoiets doet om graag naar de gevangenis te willen. Verder zegt Wagstaff dat zijn cliënt eigenlijk veel te kwetsbaar is om in de gevangenis te eindigen.
Redmile heeft een gevangenisstraf gekregen van twaalf weken en hij moet deelnemen aan een alcoholprogramma van zes maanden dat in totaal 251 pond kost. Dit zal worden ingehouden op zijn uitkering.

Er wordt vaker whisky gestolen

Meestal hoor je in het criminele circuit dat er dure whisky gestolen wordt waarbij de dieven er juist niet op uit zijn om gepakt te worden. Het stelen van whisky komt steeds vaker voor omdat het geld kan opleveren.

POPULAIR NIEUWS