Whisky Names Explained: Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series - Edition 2: Hotei

Whisky Names Explained: Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series - Edition 2: Hotei

In een vorige Whisky Names Explained vertelden we alles over de eerste editie van de 7EVEN Gods of Fortune serie van Chichibu: Ebisu. In de Whisky Names Explained van vandaag vertellen we je alles over deel 2 in deze serie: Hotei.

Vrijwel iedereen kent de lachende boeddha die in menig achtertuin te vinden is. Deze goedlachse geluksbrenger doet het goed als souvenir of als cadeau voor een housewarming. Sommige mensen zeggen dat je een Boeddha moet krijgen en wanneer je er een voor jezelf koopt, het ongeluk zou brengen. Dit is een fabeltje; wanneer je een Boeddha met een goed gevoel koopt, zal deze net zoveel geluk brengen als een met liefde gegeven Boeddha.

Net als in de westerse wereld, is de Happy Boeddha zeer geliefd en wordt hij geassocieerd met geluk, overvloed en genot. Zou dit een voorspeller zijn voor de smaken die Chichibu ons brengt met deze tweede botteling in de 7EVEN Gods of Fortune serie?

Pu-Tai-Ho-Shang, de arme Monnik

Het verhaal van Hotei begint lang geleden in het oude China, waar hij oorspronkelijk een arme monnik en zenmeester was die luisterde naar de naam Pu-Tai-Ho-Shang. Aan zijn lange oorlellen is te zien dat hij niet altijd arm is geweest, maar van aristocratische komaf is. De vrolijke monnik trok door het land om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Alle rijkdommen die de kale zenmeester vergaarde, schonk hij aan anderen. Door zijn altruïstische bestaan, zagen mensen hem als geluksbrenger. De lachende Boeddha staat tegenwoordig symbool voor geluk, voorspoed en welvaart. Aai over zijn buik om een voorspoedige dag vol geluk te hebben.

De Chinese Boeddha wordt een Geluksgod in Japan

De lachende Boeddha uit China wordt door zijn blijdschap en gulheid in Japan omarmd. In dit land wordt hij een van de zeven geluksgoden. De vrolijke, dikke Monnik leert ons dat tevredenheid en stil staan bij successen, hoe klein dan ook, ingrediënten voor een blije en liefdevolle toekomst zijn. Eigenlijk is het net zoals gelukkig zijn door het waarderen van een goed glas whisky en te delen met je naasten.

Hotei heeft met zijn optimisme en vreugde zijn plek verdiend in het rijtje van zeven geluksgoden. Voor de Japanse Chichibu distilleerderij reden om de tweede editie van de 7EVEN Gods of Fortune serie naar de lachende Boeddha te noemen. Met smaaknotities als pure chocolade, honingzoete tonen en gedroogd fruit, een vleugje specerijen en een symfonie van smaaksensaties, is het te hopen dat een ieder die de fles van bijna 2000 euro zo vrijgevig deelt als Hotei dit zou doen.

Foto: Chichibu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties