Whisky Names Explained: Wolfburn Morven

Rubrieken
maandag, 18 maart 2024 om 15:00
wolfburn morven 1
Voor onze wekelijkse rubriek Whisky Names Explained gaan we naar Thurso en de distilleerderij van Wolfburn. In dit artikel lees je waar de naam Morven vandaan komt.
Graafschap Caithness en de Graafschap Sutherland bevinden zich in het uiterste noorden van Schotland en hebben een spectaculaire landschap dat jammer genoeg vaak over het hoofd wordt gezien door de meer populaire berggebieden in de Schotse Highlands.
Samen vormen Caithness en Sutherland is dit een ogenschijnlijk eenvoudig landschap dat bestaat uit verschillende landschappen die over grote afstanden geleidelijk in elkaar overgaan. Daartussen zittengrote open ruimtes en uitgestrekte luchten. Er zijn sterk opvallende contrasten tussen de gebieden in het binnenland en de kustgebieden, tussen de noordelijke, westelijke en oostelijke delen en de variatie tussen het bewoonde en afgelegen gebieden.

Frisse Wandeltocht

In dit mooie landschap is ook een aantal Grahams te vinden. Grahams worden gedefinieerd als Schotse heuvels tussen 600 en 762 meter hoog. De grootste Graham in Caithness en Sutherland is de Morven met een hoogte van 706 meter. De relatieve hoogte en het kegelvormige uiterlijk van Morven maken het tot een opvallend kenmerk van het landschap en tevens is de heuvel zeer in trek bij de wandelaars.
Mensen halen zo een bijzondere frisse lucht en zie daar de overeenkomst: Wolfburn Morven is ook opvallend en fris.

Wat weten we van de whisky zelf?

Wolfburn Morven is een licht geturfde en makkelijk drinkbare whisky met een alcoholpercentage van 46 procent. De rijping gebeurt volledig in ex-bourbonvaten alsook in de quarter casks. De whisky is niet gekoeld en gefilterd (non-cill filtered) alvorens gebotteld. Ook heeft de drank een natuurlijke kleur.
Wat zijn de tasting notes van de Wolfburn Morven?
Volgens de tasting notes heeft de whisky een rijke smaak met ietwat maritieme invloeden. We hebben ze op een rij gezet:

Neus: Aanvankelijk rokerig met hints van fruit en frisse zeelucht, begeleid door vanille en eikenhout.
Smaak: Er zijn veel bloemige tonen, gevolgd door rozijnen en lichte kruiden. Granige smaken openen zich in de mond, met zachte honingzoetheid in de afdronk.
Afdronk: Zachte turfachtige tinten zorgen voor een soepele en aanhoudende afdronk.  
Wolfburn heeft geprobeerd om met Morven een whisky te creëren die doet denken aan de vroegere tijden, waarbij rokerige whisky de norm was. De geur is rokerig met zachte tonen van fruit en frisse Schotse kust. Dit wordt aangevuld door vanille en hout. De smaak is floraal, zoet en licht kruidig.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS