Maker’s Mark sluit Wood Finishing serie af met ongelooflijk zeldzame bourbon

Nieuws
maandag, 18 maart 2024 om 16:00
makers mark wood finishing series
Maker’s Mark, het Beam Suntory whiskeymerk uit Kentucky, heeft een nieuwe whiskey uitgebracht die behoorlijk zeldzaam is. Het gaat om de Maker’s Mark Wood Finishing Series London Edition whiskey. De fles is slechts op één plek in de wereld te vinden, zo meldt The Moodie Davitt Report.
Zoals de naam al verraadt is de nieuwe telg van Maker’s Mark gewijd aan Londen en dat is dan ook de plek waar de whiskey te koop is. Om precies te zijn vind je de fles in een pop-up winkel in Terminal 5 van Londen Heathrow Airport. Het is dus een travel retail exclusive whiskey, net als de rest van de reeks. Bij de Terminal is de whiskey niet alleen te koop.
De nieuwe bourbon kan er ook geproefd worden. Dat kan op verzoek neat of in een speciaal bereide cocktail bij de cocktailbar in de pop-up store.

Wat is de Maker’s Mark Wood Finishing Series London Edition whiskey?

De whiskey is de vijfde expressie in de serie die eerste al New York, Sydney, Frankfurt en Singapore als onderwerp had. De whiskeyreeks heeft deze namen niet voor niks gekozen, vertelt Vincent Doutreleau, Beam Suntory Brand Manager Global Travel Retail. Volgens het merk zijn dit namelijk de beste locaties om bourbon zoals Maker’s Mark onder de aandacht te brengen.
De nieuwe Maker’s Mark expressie is bij de onthulling meteen van tasting notes voorzien. Hieronder zetten we deze op een rij:
Neus: Boterroomglazuur, geroosterde vanille, sinaasappelschil, esdoorn, karamel en vanilleboon.
Smaak: Heldere karamel, boomgaardvruchten en marshmallow maken plaats voor tonen van rijke tabak, eikenhout en gezouten karamel.
Afdronk: De romige textuur en voorwaartse afdronk worden versterkt met pittige tonen van citrus, kruiden en tabak.
De whiskey is gebotteld op een alcoholpercentage van 54,4 procent alcohol by volume (ABV). De oplage is beperkt tot 720 flessen. De prijskaart van een fles is 90 dollar, oftewel 82,58 euro.
Foto: Maker's Mark
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS