5 feitjes die je moet weten over Naked Malt

Best of
zondag, 25 februari 2024 om 12:00
naked malt
Naked Malt is een betaalbare blended malt die door veel mensen door zijn prijs en smaak wordt gewaardeerd. In het aantrekkelijk geprijsde segment van blended malt whisky gaat Naked Malt de strijd aan met andere toppers. Dit zijn 5 feitjes die je moet weten over Naked Malt.

Een nieuw jasje

The Famous Grouse is bij menig whiskydrinker een bekende naam. Misschien was het wel de eerste whisky die je ooit dronk. Het vlaggenschip van de Edrington Group is al jaren een vaste waarde, maar de laatste jaren zijn er ook nieuwe edities op de markt verschenen. Hierbij valt te denken aan The Smoky Grouse, The Snow Grouse en The Naked Grouse.
Om een jong publiek aan te spreken is laatstgenoemde blended malt losgekoppeld van het klassieke Grouse kernassortiment onder de naam Naked Malt. En met succes, want naast de traditionele Famous Grouse is Naked Malt een van de best verkopende whisky’s onder de paraplu van de Schotse hoentjes.

Een blend van grote namen

Naked Malt is een blended malt, wat betekent dat er alleen maar single malt whisky gebruikt is om deze fles met godendrank te vullen. De single malt whisky’s die in deze blend verdwijnen, vormen de crème-de-la-crème van de whiskywereld. De whisky’s die in de Naked Malt whisky zitten, zijn The Glenrothes, Highland Park en The Macallan. Met zulke smaakvolle giganten aan de basis, zal het je niet verrassen dat Naked Malt geroemd wordt in zijn klasse. En het is een whisky die veel gebruikt wordt voor whiskycocktails.

Een narijping in first-fill Oloroso sherryvaten

Een van de manieren van Naked Malt om zich te onderscheiden van andere betaalbare blended malts is de manier van rijpen. De whisky’s worden eerst vakkundig geselecteerd om vervolgens geblend te worden tot een gebalanceerd geheel. Na dit proces, rijpt de drank door in ‘naakte’ Oloroso sherryvaten. Er is voor deze bewoording gekozen, omdat het kraakverse vaten zijn waar nooit eerder whisky in gerijpt heeft.

#LiveNaked

Roept #LiveNaked whiskydrinkers op om nudisten te worden? Nee, zeker niet. Met deze hashtag probeert Naked Malt alle liefhebbers van een glas aqua vitae te inspireren om een naakte geest na te streven. Met deze uitspraak wordt bedoeld dat je vrij van oordelen en zonder conventioneel denken mag zijn wie je bent.
Drink jij graag je whisky met ijs? Maak je graag een net iets te zoete whiskycocktail? Gaat er soms een scheut cola door jouw dram? #LiveNaked gaat erover dat je doet wat jij fijn vindt zonder bang te hoeven zijn wat een ander ervan vindt. Wat ons betreft een puik plan.

Duurzame fles

Het laatste feitje van vandaag gaat over de verpakking waar Naked Malt in komt. Op de fles is geen etiket te vinden waardoor je een 'naakte' uitstraling ziet. Een voordeel van dit feit is dat je meer oog zult hebben voor de donkere kleur van de drank. Verder is de fles 100 procent recyclebaar. De kruk is bijvoorbeeld afkomstig van duurzame kurkbossen, die om de 7 jaar genereren. Ook de fles is recyclebaar en hetzelfde geldt oor het label en de verpakking.  
Mede mogelijk gemaakt door Maxxium.

POPULAIR NIEUWS