Wist je dat je op whiskyreis kunt naar Schotland in de hostelbus La Karavana?

Rubrieken
woensdag, 19 juni 2024 om 6:30
la karavana
Wist je dat er een unieke mogelijkheid is om whisky te kunnen proeven, Schotland te zien en níet de BOB te hoeven zijn omdat je langs verschillende distilleerderijen wordt gereden? Wij vertellen je alles over deze speciale hostelbus: La Karavana. Dat is nog eens leuk voor de zomervakantie!
De kans is groot dat je er nog nooit van gehoord hebt: La Karavana. Dit is een outdoor hostelbus. Kortom, het is een dubbeldekkerbus waarmee rondgereisd wordt en waar je dus niet alleen de kilometers in aflegt, maar waar in je ook overnacht. Hoe bijzonder is dat?!

Een hostel op vier wielen

Deze hostelbus is het initiatief van drie stoere, jonge vrouwen: Eileen, Saskia en Jolisa. De drie vriendinnen kozen er in april 2020 voor om hun dromen te volgen en met elkaar het avontuur aan te gaan. Er werd een ondernemersplan gesmeed met de Pippie Langkous mentaliteit: 'ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan' werd realiteit.
Via Marktplaats werd de oude bus op de kop getikt, eigenhandig helemaal omgebouwd tot hostel inclusief keuken, woonkamer, badkamer en 9 comfortabele bedden.

Reizen door diverse landen

Sinds 2020 rijden ze met de bus rond in diverse landen. De dames maken met hun reisgezelschap reizen naar IJsland, Schotland en bieden een klim- en surfcursus aan. De klimtrip gaat naar België en het surfen gebeurt in ons eigen kikkerlandje. Tevens zijn er nog andere opties, die je allemaal terug kunt lezen op de officiële website.
Op deze website staan ook recensies van mensen die al mee zijn geweest en die zijn lovend. Zo schrijft Tom van Oijen het volgende: ‘Wow, dit was echt een vette trip! Zo geniaal om met zo’n grote bus op avontuur te gaan, al je spullen erin en gaan! Super leuke meiden, lekker assertief en hele leuke dingen gedaan, echt een dikke originele aanrader dit!’

Whiskyreis 

Voor de whiskyfans is er dus een unieke reis mogelijk. De reis naar Schotland vindt plaats van 25 tot en met 29 september dit jaar en kost 1125 euro. Het gaat om een vijfdaagse trip met de volgende invulling:
  • Kustwandeling, sauna en een bezoek aan de Kingsbarns Distillery
  • Workshop aqua vitae maken bij de eeuwenoude Lindores distilleerderij
  • Prachtige hikes langs de ruige oostkust van Schotland
  • Bezoek aan Pitlochry en Blair Athol Distillery.
  • Rafting, een bezoek aan Edinburgh en een whiskydiner met drie whisky’
  • Ontbijt, lunch, diner en snacks zijn inbegrepen
  • 3-gangen diner met matching whiskies
Saska van Leeuwen, één van de drie organisatoren, kan niet wachten tot mensen de whiskyreis boeken. Eerder publiceerden we al een interview met haar.
Wil je genieten van Schotland en ben je niet zo zeer van de whisky, maar bijvoorbeeld wel van verborgen pareltjes en Harry Potter? Weet dan dat er ook een unieke Schotland reis te boeken is.
Gaaf toch?!
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 juni 2024.
Mede mogelijk gemaakt door La Karavana.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties