Wist je dat deze film flirt met drank én daarmee verwijst naar klassiek eerste deel?

Rubrieken
dinsdag, 04 juni 2024 om 15:00
ghostbusters
Soms drinken mensen zich moed in als ze iets spannend of moeilijks gaan doen. Ook in Hollywood films zie je dit vaak voorbij komen. Wist je dat dit ook het geval is de nieuwste bioscoopfilm Ghostbusters: Frozen Empire?
Sinds kort is de Ghostbusters franchise een deel rijker. De spookachtige filmserie is in 1984 begonnen en viert dit jaar zijn veertigste verjaardag met de vijfde film in de reeks, die nu een paar maanden in de bioscoop draait.
In alle Ghostbusters films is de oud brandweerkazerne het thuishonk van de spokenjagers en het is ook het thuis voor de familie Spengler met hun twee kinderen en spokenvangers in spé. In de kelder van de grote is een grote kluis te vinden die fungeert als ‘gevangenis’ voor de vele geesten die de afgelopen 40 jaar gevangen zijn.
Al deze geesten dreigen nu vrij te komen doordat een enorm krachtige geest in New York opduikt. Deze bevriest alles op zijn pad en is zelfs een maatje te groot voor de nieuwe Ghostbusters.
Alleen met de hulp van de oude Ghostbusters kan de strijd aan gegaan worden met deze koelbloedige geest.

Moed indrinken met een spirit

Oude rotten Winston Zeddermore (Ernie Hudston), Raymond Stantz (Dan Aykroyd), Janine Metlnitz (Annie Potts) en Peter Venkman (Bill Murray) keren maar al te graag terug om nog één laatste keer de geesten de wind van voren te geven.
Als het viertal zich opmaakt om New York te redden heeft deze laatste nog een goed idee. Venkman loopt naar een luikje bij de muur en tikt er met zijn vuist op, terwijl hij de volgende woorden zegt: ‘Courage, anyone?’
Wat hij vervolgens vastheeft, is een kleine fles met vloeibare moed zoals hij zelf omschrijft. Hoewel het drankje niet duidelijk in beeld komt, lijkt het een flesje bourbon te zijn. Het lijkt bovendien een knipoog te zijn naar de eerste Ghostbusters film, waarin Venkman en Stantz ooit een slok dronk uit een vergelijkbare fles.
LEGO Icons Ghostbusters ECTO-1 Halloween set voor Volwassenen - 10274 Image
LEGO Icons Ghostbusters ECTO-1 Halloween set voor Volwassenen - 10274
EUR184.9
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties