Top 5 beste whisky cocktails om te drinken

Best of
zaterdag, 13 mei 2023 om 18:57
festival foto
Eén van de mooie dingen aan whisky is dat je het op allerlei verschillende manieren kan nuttigen. Ook al beweren sommige puristen dat je whisky puur of met ijs moet drinken, er zijn genoeg heerlijke cocktails waarin deze geliefde drank is verwerkt. Hier zijn vijf van de lekkerste whisky cocktails die zeker het proberen waard zijn.

De Old Fashioned

De Old Fashioned is een klassieke cocktail die al bestaat sinds begin 1800. Het is een wat eenvoudige cocktail, maar tegelijk het bewijs dat je soms slechts een paar ingrediënten nodig hebt. Hoewel de Old Fashioned enkel uit whisky, een paar suikerklontjes, bitters en een sinaasappelschijfje bestaat, is de Old Fashioned een heerlijke cocktail om van te nippen op een koele avond.
De geschiedenis van de Old Fashioned is in nevelen gehuld, maar het drankje staat bekend als een van de oudste klassieke cocktails en heeft vaak een bourbon als basis. Tegenwoordig bestaan er genoeg variaties op de Old Fashioned, dus je kunt ook gerust een andere soort whisky inschenken, je geliefde bitter toevoegen, of extra’s zoals Aperol of ahornsiroop.

De Manhattan

De Manhattan is een andere klassieke whiskycocktail die al bestaat sinds het midden van de vorige eeuw. Hij wordt gemaakt met whisky, zoete vermout en bitters, en wordt meestal gegarneerd met een kers. Deze cocktail is genoemd naar het eiland Manhattan, waar hij zou zijn ontstaan.
De Manhattan is een verfijnde cocktail perfect tijdens een chic diner of terwijl je lekker aan het loungen bent. De combinatie van whisky en vermout zorgt voor een zachte en complexe smaak die zelfs de meest veeleisende whiskykenner zal bevallen.

De Whisky Sour

Geen verkeerde keuze tijdens het uitgaan, maar ook een succes voor wie er in alle rust van wilt genieten! De Whisky Sour is een verfrissende en pittige cocktail die vaak gekozen wordt op warme zomerdagen. Hij wordt gemaakt met whisky, citroensap en suiker, en meestal gegarneerd met een kers en een schijfje sinaasappel.
De Whisky Sour is een veelzijdige cocktail als het aankomt op welke whisky hierbij gepaard kan, van zachte en mellow bourbons tot turfachtige en rokerige scotches. Soms zie je een mooi schuimkraagje bovenop deze cocktail liggen. Dat komt door de toevoeging van eiwit tijdens het shaken en maakt het geheel tevens wat zachter.
the glenlivet founders reserve

De Rusty Nail

The Rusty Nail is een cocktail gemaakt met whisky en Drambuie, een zoete Schotse likeur. Het is een eenvoudige cocktail die je het beste ouderwets met ijs kunt serveren. De combinatie van whisky en Drambuie zorgt voor een zoete en kruidige smaak die het onderscheid van de overige cocktails.
De Rusty Nail is vermoedelijk ontstaan in Schotland, halverwege de vorige eeuw. Het was een favoriet onder de Schotse elite en is sindsdien wereldwijd een populaire cocktail geworden. Ben je op zoek naar iets extra’s bij een standaard whisky, is de Rusty Nail zeker het proberen waard.

The Godfather

Je achternaam hoeft gelukkig geen Corleone te zijn en je hoeft ook geen Italiaans te kunnen spreken om een Godfather te mogen bestellen. Deze combinatie van whisky en amaretto is zoet en nootachtig, waarbij de voorkeur uitgaat naar een Schotse blend - al is het drankje met een single malt ook uitstekend te ruimen.
Deze cocktail is al sinds de legendarische films van Francis Ford Coppola (klinkt als een cocktail op zich!) wereldwijd een groot favoriet onder whiskyliefhebbers. Inderdaad, an offer you can’t refuse!
Check ook de rest van onze best-of-artikelen

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties