30 jaar oude Playboy whisky uitgebracht

Nieuws
maandag, 10 juli 2023 om 11:00
playboy whiskey
Whiskey komt soms uit een hoek die je niet verwacht. Het erotische tijdschrift Playboy onthult nu een nieuwe Canadese whiskey die 30 jaar oud is. Het gaat om de Playboy Spirits Rare Hare Lucky Bastard whiskey, een 30 jarige Canadese whiskey die gerijpt heeft in bijzondere vaten.
Playboy Spirits meldt dat de unieke vaten ooit een Frans aperitief bevatten dat behoorlijk populair is in de cocktailscène. Het gaat om Pineau Des Charentes, een vaak zoet smakende likeur van most die met cognac versterkt is. Samen met kuipers, wijnmakers en blenders heeft Playboy Rare Hare Spirits de whiskey gemaakt.
Alex Moore, Chief Operations Officer van Rare Hare Spirits vertelt dat dit een behoorlijk intensief proces was: ‘We proefden wekelijks en streefden naar smaken door gebruik te maken van alle methodes die de regelgeving toeliet. Dit vereiste veel aandacht voor het weer en het wisselen tussen zonnige en schaduwrijke delen van onze faciliteiten.’
Het team achter de Playboy whiskey heeft regelmatig geproefd en bijgestuurd en dat ruim 30 jaar vol gehouden. Het resultaat is de Playboy Rare Hare Lucky Bastard Whiskey.

Wat is de nieuwe Playboy Spirits Lucky Bastard whiskey van Playboy Rare Hare?

De Playboy Rare Hare Lucky Bastard whisky is een gelimiteerde whisky die de tweede whiskey release van het merk. De drank is de opvolger van de uitverkochte Playboy Spirits 1953 whiskey, wat een eerbetoon aan de oprichting van Playboy was. De nieuwe Lucky Bastard whiskey is, net als die eerste release, gelimiteerd verkrijgbaar. De oplage is beperkt tot 2500 flessen van de 30-jaar oude Canadese whiskey.
De tasting notes van de Playboy Spirits Lucky Bastard whiskey zijn als volgt:
Neus: Delicaat en zoet, vanilleboon, gouden rozijn, paardenbloem, honingraat en bijenpollen.
Smaak: Gebruinde boter en suiker, serrano, strandhout, jonge kokosnoot, anijs, Colombiaanse walnoot en gentiaanwortel.
Afdronk: Een prachtige transformatie met tonen van bananenschil, zachte Martinique rum en bakbananen.
De Playboy Spirits Lucky Bastard whiskey wordt geleverd in een speciale doos met daarop het bekende Playboy Rare Hare Spirits haasje en een goudkleurig motief. Op een van de zijkanten staat de naam van de whiskey, Lucky Bastard, vermeld. De binnenkant is bekleed met een soort barok motief, waarin de fles Playboy whiskey rust. In de deksel zit nog een casinofiche met daarop het Playboy Spirits haasje.
De Playboy Spirits Lucky Bastard whiskey is gebotteld op 44,5 procent ABV en vanaf nu te bestellen op de Playboy Spirits website. De prijs is 599 dollar.
Beeld: Rare Hare Spirits/ Playboy Spirits

POPULAIR NIEUWS