30-jarige Highland Park whisky kost meer dan 1000 euro

Nieuws
dinsdag, 27 februari 2024 om 8:00
highland park 30yo 2023 release
Een oude whisky staat vaak synoniem voor diep in de buidel tasten. Wie een Highland Park whisky wil die wat jaartjes oud is, komt daar dan ook niet mee weg met slechts een paar tientjes. Topdrinks heeft een 30-jarige Highland Park aan haar assortiment toegevoegd, maar wat betaal je hiervoor?
Om meteen met de deur in huis te vallen: deze whisky kost 1250 euro. Het gaat om een whisky waar in totaal 1626 flessen van zijn uitgebracht, een gelimiteerde versie dus. Voor de godendrank is gebruik gemaakt van first-fill bourbonvaten, sherry-seasoned vaten en refill vaten.

Hoe smaak de whisky?

Qua smaakprofiel zorgt dit voor een whisky die smaakt naar vanille, gedroogd fruit, kruiden en chocolade met uiteraard de smaak van turf, wat kenmerkend is voor Highland Park. Op Whiskybase, waar de drank een gemiddelde waarde heeft van 1416,08 euro, schrijft iemand het volgende: ‘Een uitstekende dram, maar er ontbreekt iets ten opzichte van voorgaande edities.’
Highland Park is de meest noordelijk geleden distilleerderij in Schotland. Het bedrijf werd opgericht in 1798. Hoewel de 30-jarige whisky zonder twijfel een oude expressies is, is dat niet de oudste van de distilleerderij. Vorig jaar ging er een 54-jarige Highland Park whisky onder de hamer. En dat ging om veel meer geld dan ‘slechts’ een paar duizend euro.
Gelukkig zijn er ook genoeg betaalbare varianten te vinden. Zo kun je al een Highland Park whisky van tien jaar in huis halen voor 32,95 euro en is de 21-jarige variant nu bijvoorbeeld in de aanbieding voor 245 euro.

Prachtige mythologische verhalen 

Verder zit er in het assortiment hele mooie flessen met prachtige verhalen, zoals we al weleens uit de doeken hebben gedaan in onze Whisky Names Explained. Wie van Vikingen houdt en geschiedenis moet zeker dit artikel eens lezen:

Poll

POPULAIR NIEUWS