Bijzondere whisky te koop in Groningen: ' Zeer aannemelijk dat deze fles veel potentieel heeft'

Nieuws
door Whisky Monkeyvrijdag, 09 februari 2024 om 9:00
highland park 54 year old
Degenen die iets minder dan een halve ton over hebben en willen investeren in whisky, zijn in Groningen aan het juiste adres. Daar staat nu een 54-jarige Schotse single malt te koop. Het goede nieuws is dat je daar nu minder betaalt dan in de distilleerderij zelf.
Slijterij Groningen deelt dit nieuws via haar eigen officiële Facebook-kanaal. Het betreft Highland Park whisky van 54 jaar oud. De Facebook-post begint met de woorden: ‘Zeer beperkt beschikbaar (225 fles), hoog potentieel!’
De whiskyfles is afkomstig van Highland Park, de meest noordelijk gelegen distilleerderij van Schotland. De bijzondere whiskyfles, die naast de leeftijd ook opvalt door het design van de fles, heeft niet alleen een mooi uiterlijk, maar ook een mooi verhaal. Het aantal flessen is namelijk gebaseerd op de leeftijd van de distilleerderij toen de whisky uitgebracht werd. De bijzondere fles is op de markt gebracht toen de distilleerderij 225 jaar oud werd.
De whisky is uiteraard te koop bij de distilleerderij zelf. Het prijskaartje is daar 39.000 pond, wat omgerekend neerkomt op zo’n 45630 euro.

Wat kost de Highland Park 54 Years?

Slijterij Groningen biedt de fles voor minder aan, namelijk 43.500. Wel staat erbij vermeld dat dit afhankelijk is van de valuta koers. De whiskyfles van Highland Park is de oudste fles die de distilleerderij tot dusver heeft uitgebracht. Dit zijn de tasting notes:
Kleur: ‘Diep amber.’
Neus: ‘Exotische lychee, kamfer, eikenhout en een hint van turf.’
Smaak: ‘Warme kruiden, geplette komijn, korianderzaad, zomerrozen en jasmijn met een hint van kiwi en pistache.’
Afdronk: ‘Zoet en kruidig aan het einde. Houtnoten maken plaats voor zoete fenegriek met een turfachtige rooksmaak.’  
Het is een bijzondere fles om in te investeren, legt Bas Bergman, eigenaar van Slijterij Groningen uit, in een exclusieve reactie aan Whisky Monkeys: 'Uitgaande van zeldzaamheid en verkrijgbaarheid, is het zeer aannemelijk dat deze fles veel potentieel heeft.'
Nog niet zo lang geleden verkocht Bergman een The Macallan fles whisky voor 125.000 euro.

POPULAIR NIEUWS