Er zit volop turf en tropisch fruit in deze nieuwe limited edition whisky

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 27 februari 2024 om 7:00
black bottle captains reserve
Het whiskymerk Black Bottle heeft een nieuwe experimentele whisky uitgebracht. Het gaat om de vijfde en laatste expressie in de Alchemy serie: Black Bottle Captain’s Cask. Voor de afsluiter combineert de whiskymaker flink wat turf met tropische tonen en intense mout.
Julieann Fernandez, meesterblender bij Black Bottle, heeft voor de nieuwe expressie twee verschillende spirits gebruikt. De een is afkomstig van oudere, milde moutsoorten en de andere komt van intense moutsoorten. De drank heeft gerijpt in rumvaten, waardoor de whisky sterke tropische tonen heeft gekregen.

Wat is de Black Bottle Captain’s Cask whisky?

Hoewel een rokerig karakter het centrale element blijft, levert de hekkensluiter van de Alchemy serie een compleet andere smaak dan de voorgangers. Waar de Andean Oak expressie tonen van rook en steenvruchten heeft en de Smoke & Dagger zwaar rokerig met een maritiem karakter is, geeft Captain’s Cask tonen van tropisch fruit en turf.
Dit zijn de tasting notes van Black Bottle Alchemy Series Captain’s Cask:
Neus: Tropisch fruit, voornamelijk verse ananas geroosterd in demerara suiker, met tonen van kokosnoot, vanille, geroosterde mout en een zachte rookgolf.
Smaak: Passievrucht en papaja, verweven met rokerige tonen van verkoold eikenhout, gezouten karamel en met chocolade omhulde hazelnoten. Daarnaast zijn er hints van koffie en een laagje rijpe ananas.
Afdronk: Aanhoudende tonen van toffee en gebarsten zwarte peper.
Het alcoholpercentage van de blend ligt net als de overige whisky’s van de serie op 46,3 procent. De whisky komt in gelimiteerde oplage in de schappen terecht en wordt wereldwijd uitgerold. Wanneer de Captain’s Cask whisky precies in ons land te koop zal zijn, is niet bekendgemaakt. Wel is de prijs al bekend, namelijk 29,99 euro.
De Black Bottle Alchemy Series Captain’s Cask whisky is te herkennen aan de zwarte fles met het donkergroene label.
Foto: Black Bottle.

POPULAIR NIEUWS