Aberfeldy vernieuwt reisassortiment met drie exclusieve drams

Nieuws
woensdag, 18 oktober 2023 om 17:00
aberfeldy madeira cask
Het whiskymerk Aberfeldy heeft zijn reisassortiment aangepakt. Er komen namelijk nieuwe Speyside whisky’s wereldwijd in de schappen te liggen op luchthavens en alle expressies hebben gerijpt in Madeira vaten. Het gaat in totaal om drie nieuwe Aberfeldy flessen die de nieuwe Aberfeldy Madeira Cask collectie vormen.
De drie nieuwe whisky’s vervangen de oude reeks Aberfeldy travel retail flessen die gerijpt heeft in sherry- en bourbonvaten. Stephanie Macleod, maltmaster bij John Dewars & Sons, vertelt dat de wijn uit de Madeira vaten de drie nieuwe drams erg goed aanvult qua karakter. Ze is blij dat de drie nieuwe whisky’s naar de luchthavens en andere duty free winkels komen en dat ze daar dan ook exclusief te koop zijn.

Wat is de Aberfeldy Madeira collectie?

De drie nieuwe whisky’s die de collectie vormen zijn de Aberfeldy 12 Year Old Madeira Cask, Aberfeldy 16 Year Old Madeira Cask en de Aberfeldy 21 Year Old Madeira Cask. Het drietal heeft één ding gemeen: de drank is gebotteld op 40 procent alcohol by volume, wat betreft smaak lopen de drams behoorlijk uiteen.
Zo heeft de Aberfeldy 12 Year Old het kenmerkende zoete karakter van het merk met aroma’s en smaken van vanille, gekruid fruit en honing. De 16 jaar oude expressie heeft juist weer noten van honing, citrus, gebakken appel met hints van kaneel en romige vanille. De oudste van de drie, de Aberfeldy 21 Year Old Madeira Cask, combineert de smaak van gebakken vijgen met honing, walnootolie en donkere chocolade met elkaar.
Ook qua prijs liggen de drie expressies uit elkaar. Voor de 12 jaar oude whisky betaal je omgerekend ongeveer 55 euro, Aberfeldy 16 Years Old kost ongeveer 110 euro en de 21 jaar oude whisky kost je ongeveer 220 euro.
Andere expressies van Aberfeldy liggen wel in de schappen bij de slijters. Zo kun je voor iets meer dan 30 euro een fles Aberfeldy 12 Years Old bestellen.

POPULAIR NIEUWS