Filliers brengt tweede single malt whisky ooit uit

Nieuws
maandag, 08 juli 2024 om 12:00
filliers bourbon oak single malt
Benieuwd naar whisky uit België? Dan is er goed nieuws, want Filliers Distillery uit België heeft een single malt whisky uitgebracht. Het Belgische levenswater komt uit bourbon vaten en draagt de naam: Filliers Single Malt Whisky Bourbon Oak.
Voor de Belgische distilleerderij is dit de tweede single malt expressie ooit. De distilleerderij heeft eerder namelijk een 10 jaar oude single malt whisky uitgebracht en twee single rye expressies.

Wat is de nieuwe Filliers Single Malt Whisky Bourbon Oak whisky?

De spirit voor de nieuwe Belgische expressie is gestookt in pot stills en heeft daarna in first fill ex-bourbon vaten gerijpt. Daar heeft de drank minimaal 50 maanden (iets meer dan vier jaar) doorgebracht. Hierna is de nieuwe single malt whisky gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV).
Wat betreft de smaak mogen kan gezegd worden dat er een glad en rond karakter is waarbij karamel met vanille wordt gecombineerd. Hoe de whisky precies smaakt, weten we nog niet omdat de officiële tasting notes nog niet zijn onthuld. Ook de prijs is nog niet bekendgemaakt.

Direct in het kernassortiment

De nieuwe Filliers single malt whisky wordt direct in het kernassortiment van de Belgische distilleerderij opgenomen. Daarmee komt het totaal aantal whisky’s in deze reeks nu op vier te staan, waaronder de eerste single malt whisky.
Deze expressie is in 2019 uitgekomen en heeft een leeftijdsaanduiding van 10 jaar. De drank heeft gerijpt in sherryvaten van Europees eikenhout, waardoor het smaakprofiel compleet anders is dan de nieuwe Single Malt Whisky Bourbon Oak.
Naast deze twee single malt expressies zijn er nog twee roggewhisky’s verschenen. Ook deze twee flessen hebben een age statement, namelijk van vijf en van acht jaar. De laatste recenseerden wij eerder in de Filliers 8 Years Old Single Rye whisky review.
Whiskey Kalender 2024 Image
Whiskey Kalender 2024
EUR10.7814.29
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Fillier

POPULAIR NIEUWS