All aboard! Ardbeg kondigt nieuwe Smoketrails whisky aan met een flinke Franse tint

Nieuws
door Monkey
woensdag, 11 oktober 2023 om 11:00
ardbeg smoketrails cote rotie
De Ardbeg Distillery heeft een nieuwe Smoketrails wisky aangekondigd. Het gaat om een nieuwe limited edition en de tweede whisky in de reeks. Voor deze nieuwe editie van Smoketrails gaat Ardbeg helemaal naar Zuid-Frankrijk.
De nieuwe Smoketrails whisky is aangekondigd via het Instagram kanaal van de distilleerderij. In een ludieke video is te zien hoe het hondje van de distilleerderij in flesvormige ballonnen de wereld over vaart. De fles die de ballon vormt is de nieuwe Smoketrails expressie en daarop is veel informatie terug te vinden over de komende drank. Zo is te lezen dat dit een Travelers Exclusive botteling is, net als zijn voorganger, maar er is meer.

Wat is de nieuwe Ardbeg Smoketrails whisky?

In rode letters is te lezen dat het gaat om de Côte Rôtie editie van de reeks, wat erop duidt dat de whisky in vaten uit de wijngaarden aan de Rhône gerust heeft. Een andere melding op het label bevestigt dit met de woorden: ‘A marriage of Côte Rôtie wine & ex-bourbon casks’.
Hoewel er via de Ardbeg website nog geen tasting notes bekendgemaakt zijn, is ook via het label het een en ander te vinden over wat je mag verwachten van deze dram. Het belooft een whisky te worden met flink wat turf en smaken van gegrilde peper en gerookt fruit. De drank is non-chill filtered gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Wanneer de nieuwe Ardbeg Smoketrails Côte Rôtie edition in de winkel terecht komt en wat de prijs van de drank wordt, is nog niet bekendgemaakt.
De eerste expressie in de Ardbeg Smoketrails reeks is de Manzanilla Edition. Deze whisky is gerijpt in Manzanilla sherryvaten en vaten van Amerikaans eikenhout. De drank is, net als de nieuwe expressie, gebotteld op 46 procent alcohol by volume en heeft tasting notes die bestaan uit een tonen van zeezout, nootachtige elementen en zadelzeep.
Onlangs onthulde Ardbeg nog de A Harpy's Tale whisky. Deze expressie draait om een mythologisch wezen en trapt de Anthology serie af.
Foto: Ardbeg.

POPULAIR NIEUWS