Dit is de eerste whiskey zonder finish van deze distilleerderij

Nieuws
door Monkey
woensdag, 12 juni 2024 om 7:00
angels envy cask strngth bottled in bond
De Angel’s Envy distilleerderij heeft een primeur. De nieuwe bourbon van het merk is namelijk de eerste expressie die geen finish heeft gekregen.
In 2006 begon Angel’s Envy met whiskeys uitbrengen en tot nu toe heeft elke expressie een finish gehad na de oorspronkelijke rijping. De nieuwe bourbon wijkt als eerste uiting van het merk van die lijn af met een duidelijke reden.
Owen Martin, meesterdistilleerder bij Angel’s Envy, vertelt dat iedereen tegenwoordig whiskeys finisht, terwijl Angel’s Envy dat al deed toen het niet populair was. Nu het bijna standaard is om te finishen kijkt de distilleerderij naar nieuwe uitdagingen.
‘Als we vanaf het begin een radicaal idee hadden en dat radicale idee is nu gemeengoed, waarom zouden we dan niet in onze eigen lege ruimtes kijken?’

Wat is de Angel’s Envy Cask Strength Bottled in Bond bourbon?

De nieuwe bourbon van Angel’s Envy is in 2018 gestookt en uiteindelijk na bijna zes jaar rijpen op vatsterkte van 100 proof (50 procent alcohol by volume) de fles in gegaan. De tasting notes van de whiskey zijn als volgt:
  • Neus: Light gekarameliseerde suiker, vanillewafels en een hint van bananenpudding.
  • Smaak: Zoet en gebalanceerd met tonen van honing, fruitsiroop en geroosterd eikenhout.
  • Afdronk: Rond en zacht.
De Angel’s Envy Cask Strength Bottled in Bond bourbon is vanaf 14 juni te koop met een adviesverkoopprijs van 55 dollar (omgerekend ongeveer 50 euro). Er zijn in totaal 12.000 flessen beschikbaar. Helaas komt de whiskey niet internationaal in de schappen terecht. De drank is namelijk alleen bij de distilleerderij te koop.
Bourbons en whisk(e)ys hoeven niet per se puur gedronken te worden. Met het warme weer is een cocktail ook een erg aangename versnapering. Voor liefhebbers van lekkere bourbon cocktails hebben we hier een paar mooie tips op een rij gezet.

POPULAIR NIEUWS