Amsterdam Cocktail Week vindt begin september plaats

Nieuws
door Whisky Monkeywoensdag, 23 augustus 2023 om 17:00
cocktail
Zet je schrap voor heerlijke cocktails. Van 4 tot en met 11 september vindt de Amsterdam Cocktail Week plaats. Een week lang staat in het teken van de cocktailweek.
Er zijn allerlei bars die meedoen aan deze Amsterdam Cocktail Week, waaronder Flying Dutchmen. De focus van deze bar ligt op (neo)klassieke cocktails en er zijn meer dan 800 spirits aanwezig. Flink wat dranken dus om een mooie cocktail mee te maken.

Deze bars doen mee aan Amsterdam Cocktail Week

Andere bars die meedoen aan deze cocktail week in de hoofdstad zijn:
  • Lotti’s Cafe Bar & Grill
  • Bar Mokum
  • Floor17
  • Bar Bacán
  • Sonora Cocktail Bar
  • Rosali’s Menagerie
Er zijn allerlei samenwerkingen op touw gezet voor deze cocktailweek. Zo vindt er wat betreft Smokehead bijvoorbeeld een samenwerking plaats met Mikey Sim, waarbij er 2,50 euro van elk drankje gedoneerd wordt aan Oekraïne.

Whisky tijdens de  Amsterdam Cocktail Week

Timo Janse, mede-organisator en mede-eigenaar van de Amsterdam Cocktail laat in een reactie met Whisky Monkeys het volgende weten: ' Whisky is al lang niet meer enkel de drank die puur genuttigd wordt. Meer en meer consumenten ontdekken de fantastische toepassing in top-cocktails, van klassieke Rob Roy tot heuse Tiki moderne toppers! Tijdens Amsterdam Cocktail Week, ontdek wat er allemaal wel niet kan met dit prachtige distillaat.'
Als je meer wilt weten over het programma tijdens de Amsterdam Cocktailweek of de brands die vertegenwoordigd worden, kun je een kijkje nemen op de officiële website.
De cocktailwereld bloeit volop en ook qua whiskycocktails valt er van alles te beleven. Niet komen er alleen allerlei cocktailboeken aan, waarvan sommige zelfs specifiek over whisky, ook zijn er diverse whiskybars in Nederland om te bezoeken. Eerder dit jaar hadden wij bijvoorbeeld een interview met Daniel Watts, de eigenaar van de J.D. Williams Whisky Bar in Amsterdam. In deze bar worden whisky’s en whiskycocktails geschonken. Ook hadden we onlangs een interview met Matt Don Griot, de whisky brand ambassador van Pernod Ricard. Hij is nog niet helemaal te spreken over de cockailscene in Nederland, maar wél over die in Amsterdam.

POPULAIR NIEUWS