Ardgowan distilleerderij breidt haar Clydebuilt-serie uit

Nieuws
dinsdag, 20 juni 2023 om 9:00
clydebuilt riveter
De Ardgowan-distilleerderij heeft haar eigen distilleerderij nog in aanbouw. Toch is het tijd om alweer de vierde botteling te presenteren van de Clydebuilt Collection-whiskyserie. Clydebuilt Riveter is de eerste single grain whisky die de serie heeft.
Clydebuilt Riveter is opgedragen aan de klinknagels van de scheepswerven van de Clyde. De letterlijke vertaling van Riveter is dan ook klinknagel. De whisky is de vierde botteling die Ardgowan Distillery uitbrengt vanuit haar eigen onafhankelijke bottelaar. Alle flessen die hier vandaan komen dragen de naam Clydebuilt en zijn geïnspireerd door de Clyde-scheepswerven.
Eerder verschenen er blends in de serie van Ardgowan, maar nu is de eerste single grain een feit. Clydebuilt Riveter is daarbij een whisky die de smaak van Lowlands-distilleerderijen verkent.

Wat mag je van Ardgowan Clydebuilt Riveter verwachten?

Ardgowan distilleerderij heeft Clydebuilt Riveter gestookt uit vijftien bourbonvaten van een ongenoemde Lowlands-distilleerderij. Max McFarlane, whiskymaker bij Ardgowan Distillery, vertelt dat `de whisky hem in staat gesteld heeft om de smaken van de Lowlands te verkennen. Daarbij meldt hij ook dat de drank een wat droge smaak heeft, maar ‘giet als vloeibaar goud met een neus van fruitcompote’. Hij heeft er vertrouwen in dat deze whisky, net als enkele van zijn voorgangers, in de prijzen zal vallen.
Dit zijn de tasting notes van Ardgowan Clydebuilt Riveter:
Neus: ‘Opent op compote van donker fruit voordat het overgaat in meubelwas, citroengestremde melk, vijgen, leer en oude boeken.’
Smaak: ‘Droog en naar smaak, met butterscotch, vijfkruiden, mint chocolade chip en bruine suiker.’
Afdronk: ’Er volgt een aanhoudende, mooie en zeer zachte afdronk, die langzaam droogt.’
De whisky is gebotteld op 50 procent ABV en ligt al in de schappen. De whisky is te koop via de website van Ardgowan Distillery en via geselecteerde whiskyspeciaalzaken. Of de whisky ook in Nederlandse schappen terecht komt, is niet vermeld.
Nog nooit een single grain gehad? Bezoek eens een whiskyfestival. Op onze events pagina vind je meer informatie over festivals en evenementen.
Beeld: Ardgowan Distillery

POPULAIR NIEUWS