Australische distilleerderij onthult nieuwe single cask whisky

Nieuws
donderdag, 14 maart 2024 om 16:00
lark single cask ld2730 whisky
In Australië zijn verschillende distilleerderijen elke dag bezig met het maken van whisky from down under. De Tasmaanse Lark Distillery heeft een nieuwe single cask whisky onthuld die voor de stokerij een primeur vormt: de LARK Single Cask #LD2730.
Het is namelijk de eerste whisky in de LARK Single Cask Collection, een whiskyreeks van de distilleerderij waarin elk jaar een aantal expressies zal verschijnen. Alle whisky’s in de serie zullen uit de bonded warenhuizen van de stokerij in Tasmanië komen.
Om de nieuwe reeks af te trappen heeft LARK een bijzonder vat gekozen. Vat #LD2730 is een vat waar een bijzondere vloeistof uit gekomen is Het is namelijk de allereerste whisky die volledig gerijpt is in een cognac vat in de 32 jaar dat LARK Distilling bestaat.

Wat is de LARK Single Cask #LD2730 whisky?

De whisky is in maart 2018 het Bourgogne cognac vat in gegaan en is daar in januari 2024 weer uit gekomen. De expressie is gebotteld op 48,5 procent alcohol by volume (ABV).
Over de tasting notes van de Australische single cask whisky zijn vertelt LARK Distillery het volgende:
'Ontdek de verleidelijke aroma's van zwarte woudcake, aangevuld met toetsen van koffiebonen, rijke melkchocolade en toffeesmaken en een vleugje umami. De uitgebreide smaakbeleving ontvouwt zich met tonen van vanille-ijs en subtiel eikenhout. Met een rijke amberkleurige tint en de invloed van het Bourgogne Cognac vat is deze release er een die zeker zal inspireren.'
LARK meldt verder dat deze whisky een expressie is die nooit meer herhaald zal worden. Daarbij komen er slechts 189 flessen met de vloeistof uit. Liefhebbers van de whisky uit Australië moeten er dus snel bij zijn.
De LARK Single Cask #LD2730 heeft nog geen adviesverkoopprijs. Deze wordt is er een inschrijving geopend, waarmee interesse voor een fles aangegeven kan worden. Iedereen die zich inschrijft krijgt vroege toegang als de fles beschikbaar komt.
Foto: LARK Distillery

POPULAIR NIEUWS