De Lark distillery eert het Chinese nieuwjaar met een bijzondere single malt whisky

Nieuws
woensdag, 03 januari 2024 om 17:00
dragon
Het nieuwe jaar is net begonnen en het Chinese nieuwjaar, ofwel het Jaar van de Draak, komt in rap tempo dichterbij. Verschillende distilleerderijen springen daarop in met een whisky die het astrologische nieuwe jaar eert. Zo komt ook de Tasmaanse Lark Distillery met een speciale expressie.
De nieuwe expressie van Lark is gemaakt in samenwerking met Yao en Susu, twee kunstenaars uit Shenzhen. Zij hebben zich laten inspireren door water, hout en de Chinese cultuur om hun label voor de speciale Lunar New Year whisky van Lark te ontwerpen. Het resultaat is een label geworden waarop in goudkleurige letters de naam van de stokerij en de naam van de single malt whisky staan.
Naast de goudkleurige letters vind je een Chinese draak in rode, goudkleurige en donkerblauwe tinten op het label.

Wat is de Lark Lunar New Year Dragon Limited release whisky?

De nieuwe Lark whisky heeft gerijpt in first fill port en sherryvaten. De single malt heeft geen leeftijdsaanduiding en is gebotteld op 46,8 procent alcohol by volume (ABV). Chris Thomson, meesterblender bij Lark Distillery, vertelt dat de whisky speciaal gedistilleerd en geblend is om ‘een rijke en zelfverzekerde smaakstructuur te produceren, net als de draak die hij vertegenwoordigt’.
Dit zijn de tasting notes:
Neus: Aroma’s van toffee, appel en custard met verse citrus, subtiele florale aroma’s en tonen van eikenhout.
Smaak: gedroogde vijgen, gestoofd fruit en rijke mout met zachte pruimenpudding en rode bessen.
Afdronk: Rijk en verwarmend met romige karamel en gerijpt tawny eikenhout.
Van deze whisky zijn slechts 4488 flessen gebotteld van 500 milliliter per stuk. De prijs per fles is 358 dollar (326,92 euro). De Lark Lunar New Year Dragon whisky is te koop via de website van de distilleerderij, maar wordt niet buiten Australië verstuurd. Of de drank nog naar Nederland komt, is niet bekendgemaakt.

POPULAIR NIEUWS