Bepaalt iris van de ogen hoe goed jij tegen een glaasje whisky kunt?

Nieuws
vrijdag, 15 maart 2024 om 8:00
oog whisky
Hoe goed kun je tegen alcohol? En in het bijzonder is de vraag hoe goed kun je tegen whisky? Waar is dat van afhankelijk? Als het aan onderzoekers ligt, is de kleur van je ogen de sleutel tot succes. Of moeten we zeggen ondergang?
Alle gekheid op een stokje: Onderzoekers van Georgia State University hebben onderzoek gedaan en uitgezocht wat het verband is tussen de kleur van je ogen en de relatie tot alcohol. Uit het onderzoek is een verrassend resultaat gekomen, zo schrijft Happy in Shape. Het blijkt namelijk dat mensen met blauwe ogen beter tegen alcohol kunnen dan mensen met donkere ogen. Dit heeft alles te maken met melanine, waardoor mensen gevoeliger zijn voor de drank en dus whisky!

Whisky en de relatie tot de kleur ogen

Mensen met donkere ogen hebben meer melanine in hun lijf, ‘het pigment dat je ogen donker kleurt’. Je verzint het niet, toch?
Verder schrijft Happy in Shape het volgende: ‘Wat uit een onderzoek van de Universiteit van Vermont blijkt, is dat mensen met lichte ogen ook vaker alcohol drinken. Mensen met en lichte oogkleur zouden volgens de onderzoekers tevens een hoger risico lopen op alcoholisme.’

Nu ga je voortaan jezelf een vraag stellen

Dus voor iedereen me donkere ogen geldt nu het volgende: als je nu in de toekomst iemand spreekt die na een whisky tasting zich misschien fitter voelt dan jij, vraag jezelf dan af wat voor kleur ogen diegene heeft.
Normaal gesproken zeggen mensen dat whisky draait om ruiken en proeven. Bij Whisky Monkeys roepen we al een jaar dat de ervaring ook begint bij het oog, in verband met labels en verpakkingen die steeds opvallender worden. Maar nu kunnen we helemaal zeggen dat de ogen belangrijk zijn voor de godendrank, nietwaar?
Foto: Pexels
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS