Winnaars Naked Malt Bar Swap 2024 bekend: bartenders wacht fantastisch avontuur!

Nieuws
donderdag, 14 maart 2024 om 11:00
whiskycocktails
Een whiskycocktail gebaseerd op een wandeling in het bos, reizen in Europa, een onbewoond eiland en zelfs het Dungeons and Dragons rollenspel. Het zijn allemaal drankjes die tijdens de Naked Bar Swap 2024 competitie voorbij kwamen. De resultaten van de wedstrijd zijn inmiddels binnen. Wie zijn de winnaars van de Naked Bar Swap 2024?
De afgelopen maanden was er op verschillende plekken in Nederland een bijzondere cocktail te vinden. Tijdens de Naked Malt Bar Swap competitie daagde Naked Malt twaalf Nederlandse bars uit om hun kunsten achter de bar te laten zien en de jury weg te blazen met een unieke whiskycocktail. De cocktail die gemaakt moest worden moest als basis een Passion Sour zijn waarin Naked Malt whisky gebruikt werd.
Elk ander element was vrij in te vullen door de bars, als het maar met een passie van de bartenders te maken had. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cocktails waarbij bergbeklimmen, surfen, diepzeeduiken of muziek centraal staat.

Dit zijn de winnaars van de Naked Bar Swap 2024 competitie

In de twaalf deelnemende bars zijn telkens twee bartenders aan de slag gegaan met de opdracht. Wij namen je eerder al mee naar de verschillende bars in onze zes dagen durende cocktailtour met Naked Malt whisky. Daarin vertelden we je welke cocktails voorbij kwamen en de thema’s die erachter verscholen waren.
Inmiddels zijn de resultaten van de jury bekend en daarmee de drie winnende bars. Dit zijn ze:
Sins of Sal – Dope a Dope Sour
In het centrum van Amsterdam ligt een bar die je meeneemt naar Mexicaanse sferen. Sins of Sal heeft de Dope-a-Dope Sour gemaakt met daarin naast Naked Malt whisky onder andere Liquid Luck cordial, lokale bloesems en probiotica als ingrediënten. Een cocktail om gelukkig van te worden dus.
Vesper Bar – The Naked Pie
Vesper Bar in onze hoofdstad heeft het voor elkaar gekregen om een Passion Sour cocktail te maken die je bijna als vloeibare taart kunt bestempelen. De whiskycocktail heeft als basis ingrediënt Naked Malt whisky en daar bovenop is het als het ware een slagroomtaart met kersensmaak. Een perfecte cocktail voor de zoetekauwen.
LuminAir – Wanderlust
Bij LuminAir is als inspiratie de passie voor reizen en ontdekken gekozen. Zo is de Wanderlust whiskycocktail ontstaan die onder andere geitenkaas, rode biet en yuzu sap combineert met de whisky. Het is bijna een vakantie in een glas en zeg nou zelf, wie wordt er niet gelukkig van vakantie?

Wat hebben de Naked Bar Swap winnaars gewonnen?

De winnende bars hebben niet gestreden voor de minste prijzen. De bartenders achter de winnende Passion sour cocktails gaan namelijk op reis. Ze zullen met bars in andere landen deelnemen aan een uitwisseling. Daar doen ze een guest shift en worden ze ondergedompeld in de cultuur van dat land.
Bovendien is dit niet alleen een mooie manier om een stukje cultuur te snuiven, maar ook de ultieme manier om nieuwe smaken en technieken te ontdekken en die weer mee naar huis te nemen.
Daarnaast is Naked Malt wereldwijd de partner van World’s 50 Best Bars platform. Dit is de jaarlijkse ranglijst van de 100 beste bars ter wereld, waarop meer dan 500 drankexperts stemmen. De winnende bars zouden dus zomaar eens opgepikt kunnen worden door de jury van dit platform en ineens in de lijst opgenomen worden.
De Naked Malt Bar Swap competitie zal komend jaar terugkeren om Nederlandse cocktailbars opnieuw uit te dagen met een nieuwe #LiveNaked opdracht. Wat dat is en wanneer de competitie precies gehouden wordt, zal later dit jaar bekendgemaakt worden.
Foto: Pixabay
Mede mogelijk gemaakt door Maxxium.

POPULAIR NIEUWS