België krijgt tweede editie van whiskyfestival: Whisky & Spirit Festival Kempenland

Nieuws
maandag, 10 juli 2023 om 17:00
whisky spirit festival kempenland
Woon je bij de grens of heb je zin in een weekendje bij onze buren? En wil je dit doen gecombineerd met met je passie voor whisky? Weet dan dat er in België een whiskyfestival komt in Geel, het Whisky & Spirit Festival Kempenland.
Op 10 september vindt dit whiskyfestival plaats van twaalf uur ’s middags tot en met zeven uur ’s avonds. Early bird tickets zijn nu te koop voor twaalf euro. De standaard prijs ligt drie euro hoger. Al zijn er ook andere tickets te koop met masterclasses en is er ook een ticket te koop met een festivalbotteling.

Wat is er te doen tijdens Whisky & Spirit Festival Kempenland?

Op de officiële website is het volgende te lezen: ‘Onder het motto, we moeten een festival organiseren met leuke belevingen voor onze bezoekers, halen we alles uit de kast en bieden we een 5-jarige geturfde whisky aan op virgin oak gerijpt. Iedere bezoeker krijgt deze whisky als eerste dram gratis aangeboden.’
Eén van de masterclasses wordt gegeven door Jeroen van Duck.
Het Whisky & Spirit Festival Kempenland is de tweede editie. Ten opzichte van de eerste editie is er nu gekozen voor een grotere locatie, namelijk het zalencomplex De Waai met bijbehorende Foyer. Dit is in het stadscentrum van Geel. De organisatie zegt: ‘Met onze ligging zo dicht bij de Nederlandse grens is het festival ook aantrekkelijk voor Nederlandse bezoekers en standhouders.’

Early bird ticket nog even te koop 

Mensen die een ticket kopen krijgen bij binnenkomst een glas om te proeven. Vanaf 16 juli gaat de reguliere kaartverkoop beginnen (voor dus 15 euro). Ook kunnen er kaarten gekocht worden aan de deur, maar dan moet er twintig euro betaald worden. Het loont dus om er op tijd bij te zijn. Ook zijn er groepstickets te koop voor tien euro per persoon.
De standhouders zijn nog niet bekendgemaakt, al weten we al wel dat Stichting Dutch Whiskyteers zal afreizen. Meer weten? Neem dan een kijkje op de officiële website.  
Bekijk ook onze festivalkalender voor Nederland.

Houd ons in de gaten, want binnenkort maak je kans op tickets. 

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties