Gall & Gall voegt whisky Deanston 15 Years Tequila Cask Finish toe aan assortiment

Nieuws
dinsdag, 11 juli 2023 om 9:00
deanston
Ben jij op zoek naar een whisky die gefinisht is in een tequila vat? Dan kun je nu bij Gall & Gall terecht voor een nieuwe whisky. Het betreft de release van de Deanston 15 Years Tequila Cask Finish.
Er is een heuse sport gaande in de whiskywereld om whisky in zo bijzonder mogelijke vaten te leggen en op die manier voor een aantal maanden nog te finishen, zoals dat dan heet. Zie het als het meegeven van wat extra smaak aan de godendrank. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar hoe een tequila cask finish smaakt, iets wat je nog niet heel veel terug ziet komen in whisky’s.
Gall & Gall heeft dus de Deanston 15 Years Tequila Cask Finish toegevoegd aan haar assortiment. Dit is een limited edition release Highland single malt, zoals is te lezen op de officiële website.

Hoe zit dat met het tequila vat?

Verder schrijft Gall & Gall het volgende: ‘Deze Single malt is vijftien jaar gerijpt op eikenhouten hogshead vaten, daarna heeft hij een finish gekregen op ex-tequila vaten, op deze “hand-selected“ vaten heeft voorheen 100% blauwe agave tequila gerijpt uit de Altos in Jalisco regio (de Highlands van Mexico).’
De whisky is vol en rijk van smaak en heeft in de smaak tonen van eik, kruiden en geroosterde amandelen. De afdronk is wat zoet met tonen van citrus.
De 15-jaar oude whisky heeft een prijskaartje gekregen van 135,99 euro.
Niet zo lang geleden schreef Gemma nog het artikel Cask Finishing- het einde van de whisky-industrie? Daarin staat onder meer het volgende:
‘Whiskyproducenten leggen te veel nadruk op het vat, volgens Reynier, niet geheel onverwacht als je de ontwikkelingen van Waterford een beetje volgt en haar mening over de invloed van terroir. De grond zou een grotere rol moeten spelen, meent Reynier, niet het vat. “Als je hout wilt proeven, ga ja maar een boom likken.'
Wist je dat we ook geregeld toffe prijsvragen hebben?
En wat vind jij?

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties