Belgische distilleerderij spoort mensen aan nieuwe whisky vooral te onthoofden

Nieuws
dinsdag, 06 augustus 2024 om 8:00
brugse whisky company lanchals cask strength
Brugse Whisky Company komt binnenkort met een nieuwe whisky op de proppen, waarbij dankbaar gebruik wordt gemaakt van de geschiedenis van de Belgisch stad. Op 8 augustus is het tijd voor De Lanchals.
In totaal worden er twee versies uitgebracht van de nieuwe fles, een met een alcoholpercentage van 43 procent en een met een alcoholpercentage van 58 procent. Zo komen mensen die van cask strengh whisky’s houden aan hun trekken, terwijl het dus geen verplichting is.

Wat is De Lanchals whisky?

De Lanchals whisky heeft gerijpt in drie verschillende vaten, namelijk bourbon, oloroso en pinot noir. Qua smaakprofiel geeft de distilleerderij de volgende steekwoorden: vanille, kers, blauwe bes, lichte karamel, kruidigheid en een sluimerende wijnsmaak.

Waar komt de naam van de whisky vandaan?

De naam van de whisky is ontleend aan de geschiedenis van Brugge. We reizen af naar het jaar 1482, toen er een strijd gaande was tussen Maximiliaan van Oostenrijk en Brugge en Gent. Pieter Lanchals was een belangrijk ambtenaar tijdens het bestuur van de Bourgondiërs en Habsburgers in Brugge.
Alleen liep dat niet zo heel goed af voor Lanchals. Want hoewel tegenstander Maximiliaan in eerste instantie nog gevangen genomen werd, moest Lanchals uiteindelijk het onderspit delven en werd hij op 22 maart 1488 onthoofd onder toeziend oog van Maximiliaan.
Brugse Whisky Company doet een luguber duit in het zakje en zegt in een persbericht het volgende:
Nu kunnen de kopers Lanchals dus opnieuw onthoofden door het kurk te verwijderen...’

Wanneer is de whisky te koop?

Beide expressies worden vanaf 10 augustus te koop aangeboden. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. We is door de Belgische distilleerderij gezegd dat de whisky met het laatste alcoholpecentage nog net geen 50 euro zal gaan kosten.
Wat is de laatste Belgische whisky die jij gedronken hebt? Laat het ons gerust weten in de comments.
Glencairn whiskey glas travel set van 2 glazen Image
Glencairn whiskey glas travel set van 2 glazen
EUR38.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS