Lancaster Spirits gaat aan de slag met whisky in de The Whisky Room distilleerderij

Nieuws
dinsdag, 06 augustus 2024 om 12:00
distilleerderij ai
In Engeland is voor het eerst spirit voor whisky uit de ketels gekomen bij een nieuwe distilleerderij.
In Lancaster Leisure Park heeft Lancaster Spirits Company The Whisky Room, een speciale distilleerderij voor het levenswater gebouwd, met daarnaast een exclusieve opslag voor de vaten.
Het ontwerp van de distilleerderij en het warenhuis namen ruim twee jaar in beslag. De locatie van beide panden is op dezelfde locatie als de Lancaster Brewery die op dezelfde locatie al jaren bier brouwt.

Een flink bedrag

Phil Simpson, managing director bij Lancaster Spirits Company is blij met de distilleerderij en zegt:
'We begonnen met het plannen van een whiskybedrijf tijdens de sluiting van Covid en het heeft een paar jaar geduurd voordat we onze dromen konden verwezenlijken.'
De directeur van het bedrijf vertelt dat bij de bouw van de nieuwe distilleerderij een bedrag van zeven cijfers gemoeid was. Daarvoor is het ontwerp van het gebouw gerealiseerd zoals de het team dit bedacht had, waaronder een speciale ruimte om vaten te testen.
Verder is er met het bedrag een nieuwe ketel van 3000 liter gekocht en is de bijbehorende distilleerapparatuur aangeschaft. Samen met de apparatuur en kennis die al aanwezig is in de brouwerij kan vervolgens alles van het malen tot aan het rijpen op één plek plaatsvinden.

Nieuwe Engelse whisky laat nog even op zich wachten

Begin dit jaar zijn talloze mensen op gesprek geweest en is een selectie aan whisky experts aangenomen. Sommigen daarvan komen uit andere Engelse stokerijen zoals The Lakes. Intussen zijn de laatste puntjes op de i gezet in de stokerij, vertelt Simpson.
'Onze prachtige, glanzende nieuwe distilleerketel: Constance is nu klaar voor gebruik, na de installatie van de nodige stoom-, elektriciteits- en wateraansluitingen en de afronding van onze productieplannen. Nu kan ik me gaan richten op het belangrijkste element: ervoor zorgen dat elke druppel spirit die uit onze The Whisky Room komt voortreffelijk is.'
Voordat de eerste whisky uit de The Whisky Room distilleerderij een feit is, duurt nog wel even. De stokerij is op 8 juli geopend. Op die dag is ook de eerste spirit gemaakt. Op zijn vroegst komt de eerste whisky dus pas in 2027 uit de vaten. In de tussentijd is er wel een vatenprogramma opgezet.
The Whisky Distilleries of the United Kingdom Image
The Whisky Distilleries of the United Kingdom
EUR48.15
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS