Belgische whiskymaker wordt ziek in aanloop naar opening nieuwe distilleerderij

Nieuws
zondag, 21 januari 2024 om 13:00
brugse whisky
De Brugse Whisky Company heeft de laatste weken niet stilgezeten en is hard aan het werk om een nieuwe distilleerderij met bezoekerscentrum te openen. Alleen is één van de heren nu voor meerdere dagen uitgeschakeld en vrij ziek geworden.
Het bericht verscheen op Facebook online een paar dagen geleden. Thibaut de Meyer schrijft dat hij al enige dagen ziek is en het verschrikkelijk vindt dat hij niet het gevoel heeft dat het beter wordt. Hij schrijft al bijna zeven dagen niet geslapen te hebben:
‘Misschien komt het door al het werk en de stress om de nieuwe distilleerderij voor te bereiden, aangezien je maar één kans krijgt om de juiste indruk te wekken, dat mijn immuniteit ernstig verzwakt is.’

Hoestdrank of whisky?

Hij rondt het bericht af met een foto van een glaasje whisky en dat hij hoopt komende week zich beter te voelen omdat er nog veel schoongemaakt moet worden om de nieuwe distilleerderij te openen. Op Facebook steken veel mensen hem een hart onder de riem en grapt één persoon zelfs: ‘zie wel dat je hoestdrank hebt’.

Nieuwe distilleerderij in Assebroek

Whisky Monkeys was onlangs in Brugge om een interview met de twee heren (vader en zoon) af te nemen. De Meyer liet toen met veel enthousiasme foto’s zien van de distilleerderij waar hij op dat moment mee bezig was. De nieuwe distilleerderij met bezoekerscentrum is gevestigd in Assebroek, vlakbij Brugge.
Meer weten over Brugse whisky? Lees dan voor ons interview met vader en zoon. Daarin staat onder meer het volgende: ‘Het stoort Thibaut stoort wel een beetje dat mensen nog niet mega staan te springen om whisky’s uit België. ‘Mensen drinken nog steeds liever een Schotse whisky dan een lokaal product. Ze denken dat Schotse whisky beter is, terwijl dat allang achterhaald is.’’
Het is (nog) niet duidelijk wat de officiële openingsdatum is van de nieuwe distilleerderij.
Wij wensen De Meyer van harte beterschap toe. Snel beter worden!

POPULAIR NIEUWS