Benieuwd naar Whisky in Leiden: ‘We doen het al 11 jaar, we krijgen de echte liefhebbers binnen’

Nieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 8:00
whisky festival leiden
De een gaat naar de kerk voor een dienst, de ander gaat naar de kerk voor een 'god', oftewel godendrank. Begin juni zijn er meer dan 2000 whisky’s te proeven in de Hooglandse kerk in Leiden.
Op zaterdag 1 juni is het zover, dan wordt de Hooglandse kerk in de Leiden omgetoverd tot een prachtige bühne vol met mooie dranken. Standhouders zullen hun beste humeur uit de kast trekken om consumenten te verleiden met mooie verhalen en uiteraard whisky's.
Lanyard Whiskycord, Whisky Keycord 3 stuks Image
Lanyard Whiskycord, Whisky Keycord 3 stuks
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

Whisky’s uit diverse landen

In Leiden zijn er whisky’s uit diverse landen aanwezig. Wie op safe speelt, kan terecht bij Schotse whisky’s, al is er ook een vertrouwde standhouder terug van weggeweest: Niels Viveen. Wie een mooie dram wil proeven uit het land van de rijzende zon, kan bij hem scoren wat lekkers scoren. Hij was in het verleden altijd al kind aan huis, maar kon er de laatste paar jaar niet bij zijn vanwege AnimeCon, een ander festival dat hij organiseert.
In een reactie met Whisky Monkeys zegt hij het volgende: ' Gelukkig is AnimeCon dit jaar pas een week later, dus kon ik eindelijk weer aanwezig zijn. De laatste keer dat ik er was, had ik zo’n 50 flessen bij me in Leiden, dat zijn er nu ongeveer 100 waarvan veel Distillery only releases uit Japan (de 6e verjaardag editie van Tsunuki Distillery, twee van hun Hojo Selection flessen die alleen in het restaurant bij de distillerderij te koop zijn. (...) Alles wat ik meeneem is 100 procent Japans of bevat minimaal Japanse malt, mocht het een blend zijn.'
Jack Lolkes de Beer, de organisator van het festival en tevens eigenaar van Whiskysite, laat weten dat er elk jaar een paar nieuwe standhouders staan. ‘Iedereen is gelijk,’ zegt hij. Het festival wordt gepresenteerd op twee dagdelen, in de middag en in de avond, en is al bijna uitverkocht.

Al 11 jaar succesvol

‘We doen dit al elf jaar. We hoeven er weinig voor te doen, het verkoopt zichzelf uit,’ legt Lolkes de Beer uit. Daarna zegt hij trots: ‘We krijgen de echte liefhebbers binnen.’
Wie nog een kaartje wil bemachtigen, moet dus snel zijn en kan daarvoor terecht op deze pagina. Tickets zijn 40 euro per stuk. Wie mis grijpt, kan Whisky Monkeys in de gaten houden, want wij geven later vandaag nog een paar tickets weg. Houd vooral onze prijsvraag-pagina in de gaten.
Vorig jaar waren wij ook aanwezig in Leiden. Daar raakten we aan de praat met twee jeugdvrienden van 70 jaar oud, waarvan één van de heren bijna alle whiskyfestivaledities in Leiden had meegemaakt. Daarover kun je alles lezen in dit sfeerverslag.

POPULAIR NIEUWS