Deze Highlands distilleerderij laat je fietsen voor whisky

Nieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 7:00
glenturret ebike whisky tour
Wie zegt dat whisky slecht voor de lijn is? Er zitten al weinig calorieën in het drankje, maar die streept The Glenturret Distillery nu ook tijdelijk weg. De distilleerderij in de Schotse Highlands laat je namelijk een dram verdienen met een uniek programma.
Het motto van het programma zou zomaar ‘het is eraf voor het eraan zit’ kunnen zijn, want je kunt een glaasje whisky van de stokerij verdienen door te gaan fietsen op e-bikes. The Glenturret combineert op die manier een gezonde levensstijl met een milieuvriendelijke manier van verplaatsen en het genieten van de mooie omgeving van de distilleerderij.
Het Earn Your Dram-programma is bedacht door Lucy, de sustainability officer van The Glenturret. Zij is al ruim 18 jaar in dienst van de stokerij en heeft in verschillende rollen gewerkt. Zo is ze brand ambassador en development manager geweest.

Wat is het duurzame whisky programma van The Glenturret Distillery?

Het programma is een samenwerking met Comrie Croft, een lokaal en duurzaam bedrijf in de omgeving. De fietstocht die whiskyliefhebbers kunnen doen is bedoeld voor zes of meer rijders. Zij kunnen in de omgeving van de Schotse whisky stokerij een begeleide rit van ongeveer 120 minuten afnemen die langs de rivier de Earn loopt en vele pittoreske plaatjes bevat.
Na de rit krijgen rijders een lunch in het The Glenturret Café, waarbij ook een van de vele The Glenturret whisky’s zal worden geschonken. Welke expressies er allemaal in de selectie zitten, is niet bekendgemaakt. Een begeleide fietstour kost 85 pond per persoon (Omgerekend ongeveer 100 euro).
Het is natuurlijk ook mogelijk om een tour te boeken bij de distilleerderij, aansluitend op de fietstocht. The Glenturret biedt verschillende rondleidingen aan, waarbij de geschiedenis van de omgeving en de stokerij aan bod komen. De tours zijn een apart onderdeel en moeten dus ook apart geboekt worden.
Foto: The Glenturret

POPULAIR NIEUWS