Benromach brengt een van haar oudste single malt whisky's tot nu toe uit

Nieuws
donderdag, 12 september 2024 om 8:00
benromach 50 years old whisky
Extreem gelimiteerd en in een speciale doos levert Benromach Distillery een van haar oudste whisky's ooit. De Benromach 50 Years Old is een pareltje voor de verzamelaar en liefhebber van oude whisky's.
In de Schotse Speyside lag al vijftig jaar in alle rust whisky in een aantal eikenhouten sherryvaten te rijpen. Tussen december 1972 en nu hebben verschillende mensen op de vaten gelet totdat deze klaar was voor de botteling.

Wat mag je van de Benromach 50 Years Old single malt verwachten?

De whisky is door zijn lange rijping in het sherryhout 'een complex geheel geworden met een veelzijdig smaakprofiel,' aldus de distilleerderij. De drank belichaamt daarmee het vakmanschap dat over verschillende periodes heen is beoefend in de whiskyregio.
Wat betreft smaak mogen whiskyliefhebbers het volgende van de drank verwachten:
  • Geur: Soepele citrusschil met hints van aardbeien en een vleugje rook. Tonen van ananas komen naar voren, samen met fruitcake en een snufje limoensorbet.
  • Smaak: Gestoofd fruit, sinaasappelschil en een vleugje oud leer. Daarnaast medjool dadels en geflambeerde banaan met geroosterde amandelen. 
  • Afdronk: Vol en rijk met gebroken zwarte peper en een vleugje rook.
De whisky is gebotteld op 54,6 procent alcohol by volume (ABV).

Een whisky voor de liefhebbers en verzamelaars

De whisky is niet zomaar overal te koop. Benromach heeft slechts 248 flessen gebotteld in genummerde karaffen. Deze flessen hebben een speciaal ontworpen motief van glasblazerij Glassstorm en zijn met goudkleurige letters genummerd.
De allereerste fles is de meest bijzondere. Deze bevat namelijk een Benromach 50 print in een lijst. Daarnaast wordt er bij deze fles een unieke experience geleverd, waarbij de distilleerderij bezocht wordt en een dram van de 50 jarige single malt gedronken wordt met het Benromach team.
De prijskaart van deze fles is 25.000 pond (omgerekend bijna 30.000 euro).

'Standaard' versie kost ongeveer een auto

De overige flessen zijn iets lager in prijs en bevatten niet de extra's van fles één. Verzamelaars die alleen de bijzondere Speyside fles whisky in het houten display willen hebben, kunnen een van deze exemplaren kopen via de Benromach website.
Tien van de flessen zijn overigens exclusief te koop via BlockBar. Dit geeft de mogelijkheid om in plaats van met ponden of euro's met cryptocurrency te betalen.
Uitzonderlijke whisky's Image
Uitzonderlijke whisky's
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS