Benromach onthult eerste biologische whisky

Nieuws
woensdag, 20 december 2023 om 10:00
benromach contrasts organic
De Speyside distilleerderij Benromach heeft een mooie onthulling. Voor het eerst komt er namelijk een biologische whisky uit de distilleerderij voorbij. Het gaat om de nieuwe telg in de Benromach Contrasts serie, met de toepasselijke naam Organic.
De whiskyserie van de distilleerderij heeft met de komst van de nieuwe whisky een soort primeur te pakken. Het is namelijk de eerste officieel gecertificeerde biologische single malt sinds 2006. De Uk Soil Association heeft de drank vanaf het begin tot het einde begeleid en er is op toegezien dat de gerst voor de expressie uit één boerderij komt: de partnerboerderij Achlunkart.
De boerderij en distilleerderij werken al ruim tien jaar samen. Dat de boerderij 18 jaar geleden over gegaan is naar een biologische manier van verbouwen, betaalt zich nu uit in een nieuwe organische Speyside dram. De gerst die voor de Benromach Contrasts: Organic botteling gebruikt is, stamt uit 2013. In 2014 is het geoogst en is er spirit uit gedistilleerd.

Wat is de Benromach Contrasts: Organic whisky?

De Benromach distilleerderij heeft de spirit vervolgens laten rijpen in Virgin eikenhouten vaten van Amerikaanse grond en gebotteld op 45 procent alcohol by volume. De whisky heeft de volgende tasting notes gekregen:
Neus: Zoete vanille, rijp fruit en citrusschil, gevolgd door geroosterde mout en groene appels.
Smaak: Romig met peper en butterscotch, verse koffie, gedroogde banaan en een vleugje kruiden.
Afdronk: Middellang met anijs en cacaopoeder.
Benromach Contrasts: Organic is online verkrijgbaar via de webswinkel van de distilleerderij. Ook is de whisky in geselecteerde Britse drankwinkels te koop met een adviesverkoopprijs van 54,99 pond (omgerekend ongeveer 64 euro). Of de whisky ook naar Nederlandse schappen komt en wat de drank hier exact zal gaan kosten, is niet bekendgemaakt.
Foto: Benromach

POPULAIR NIEUWS