Hoe zit het met intimidatie van vrouwen in de whisky-industrie?

Nieuws
maandag, 11 maart 2024 om 12:00
vrouw met cocktail
Je ziet steeds meer vrouwen in de whisky-industrie tegenwoordig. Het is een mooie beweging, maar het blijkt dat veel van de vrouwen in de industrie te maken hebben met seksuele intimidatie. Women of the Vine & Spirits (WOTVS) heeft nu een Amerikaans initiatief opgezet om dit aan te pakken: 86 Harassment. Zo meldt The Spirits Business.
Onlangs is er een onderzoek gehouden onder meer dan 600 vrouwen in de wereldwijde whiskyindustrie. Daaruit blijkt 70 procent te maken heeft of heeft gehad met seksuele intimidatie tijdens hun werk.
WOTVS wil daar wat aan doen en is al sinds 2020 met het 86Harassment initiatief bezig. Onlangs is de website hiervoor, 86Harassement.com, online gegaan. Deborah Brenner, oprichter en CEO van Women of the Vine & Spirits, is blij dat het initiatief eindelijk van start is gegaan.
‘Deze unieke gecoördineerde inspanning met partners van brancheverenigingen en bedrijfssponsors komt voort uit onze overtuiging dat elk individu een veilige en respectvolle werkplek verdient die vrij is van seksuele intimidatie’.

Wat is 86Harassment precies?

Het 86Harassment initiatief van WOTVS heeft als doel om seksuele intimidatie en geweld op basis van iemands geslacht in de hospitality-sector aan te pakken. WOTVS meldt op de 86Harassment.com website dat de organisatie zich inzet voor het bevorderen van veiligheid en respect.
‘We streven ernaar om bedrijven en individuen voorlichting en hulpmiddelen te bieden om incidenten van seksuele intimidatie te verminderen. Ons uiteindelijke doel is het creëren van een gemeenschap waarin iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt op de werkplek.’
Volgens Women of the Vine & Spirits melden de statistieken dat intimidatie in de alcohol- en horecasector wijdverspreid is. Er zijn dan ook veel meer incidenten op de werkvloer dan in andere sectoren.
86Harassment biedt verschillende gratis middelen aan. Zo zijn er op maat gemaakte trainingen en is er een 24/7 hotline beschikbaar. Beiden zijn mogelijk gemaakt door Rainn, de grootste organisatie tegen seksueel geweld in de Verenigde Staten.
Het initiatief wordt gesteund door verschillende organisaties zoals Pernod Ricard North America, The Distilled Spirits Council of the US en Wine & Spirits Wholesalers of the America. WOTVS nodigt organisaties uit om zich aan te sluiten bij het initiatief door financiële steun te verlenen en deel te nemen aan de raad van 86Harassment. Of er ook een dergelijk initiatief voor Nederland komt, is niet bekendgemaakt.
Foto: OurWhiskyFoundation
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS