Deze enorm zeldzame whisky uit 1998 wordt geveild

Nieuws
vrijdag, 15 maart 2024 om 9:00
hamer
Whiskyverzamelaars zullen ongetwijfeld watertanden als ze de naam van deze whiskey horen. Pappy van Winkle is een populair merk onder liefhebbers. Momenteel loopt bij Sotheby’s een veiling voor een extreem zeldzame expressie: de Pappy van Winkle Lottas Home Papa’s Private Family Reserve whiskey.
De Pappy van Winkle expressie is een roggewhiskey van 13 jaar oud die in 1998 op 47,8 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan is. Het bottelen is destijds gedaan door de Old Rip van Winkle Distillery in Lawrenceburg, Kentucky. Julian van Winkle III heeft slechts 60 flessen gevuld die exclusief naar Stephan Macha, de eigenaar van Weine & Feines in Heidelberg, gegaan zijn.
Volgens Sotheby’s gaat het om een kans die niet vaak voorbij komt, gezien de drank gestookt is met dezelfde rogge die Van Winkle gebruikte voor zijn Family Reserve Rye whiskey.

Wat moet de zeldzame Pappy van Winkle whiskey opbrengen?

De fles is in redelijke staat, maar niet perfect. Op de bovenkant is namelijk een sticker geplakt en het label is wat versleten. Gelukkig heeft de fles geen lekkage of enorme schade.
Om de fles te bemachtigen moet je wel in de buidel tasten. De geschatte prijs die Sotheby’s aan het veilingstuk gekoppeld heeft ligt namelijk tussen de 20.000 en 26.000 dollar. Op het moment van schrijven zijn er al vijf biedingen uitgebracht. Het hoogste bod staat op 22.000 dollar. Omgerekend is dat iets meer dan 20.000 euro.
De veiling voor de Pappy van Winkle Lottas Home Papa’s Private Family Reserve whiskey loopt nog tot vanmiddag 16:00 uur. Daarna is het hoogste bod de winnaar.
Afgelopen jaar wist een Pappy van Winkle whiskey nog een record te verbreken bij een veiling. Dit was een fles uit 1992 die geschat werd op 4.000 dollar, maar uiteindelijk met een gelukkige bieder naar huis ging voor 52.500 dollar.
Dit bericht is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS