Beststellerauteur van de New York Times onthult verborgen verhaal achter iconisch whiskeymerk

Nieuws
vrijdag, 12 april 2024 om 12:00
jack daniels american single malt
Je zal maar geboren zijn als slaaf en vervolgens eindigen als master distiller bij Jack Daniel. Het overkwam Nearest Green in de 18e eeuw. Er komt een boek uit dat gaat over het opvallende verhaal van Jack Daniel’s whiskey en deze meesterdistilleerderij.
Wie kent Jack Daniel’s whiskey niet? Het drankje is net zo beroemd als Coca Cola, alleen betreft het alcohol. Journalist Fawn Weaver, tevens besteller auteur bij de New York Times, komt binnenkort met een boek dat ingaat op het bijzondere verhaal van dit whiskeymerk en daarvoor helemaal teruggaat naar het verleden. Het boek gaat zover terug dat er nog slavernij in de Verenigde Staten was. Sterker nog, het is een verhaal dat ten dele over de slavernij in het land gaat.

Drie belangrijke namen

Het boek draagt de titel Love & Whiskey. Verder staat er op de voorkant van het boek:
  • The remarkable true story of Jack Daniel
  • His master distiller Nearest Green
  • And the importance of Uncle Nearest
Waever heeft uitgebreid onderzoek naar de band tussen Jack Daniel en zijn eerste stoker Nearest Green gedaan. Dit deed hij door persoonlijke interviews af te nemen, maar ook door hele oude fragmenten op te sporen. Zo bleek er sprake te zijn van een diep respect van Green voor Jack Daniel, terwijl Daniel op zijn beurt er weer alles aan deed om te zorgen dat het nalatenschap van Green niet vergeten zou worden.
Zoveel jaar later kunnen we inmiddels wel concluderen dat die missie goed gelukt is.

Waar is het boek te koop?

Het boek komt op 18 juni uit en is alvast vooruit te bestellen bij bol voor 26,99. Het gaat om een hardcover, bestaande uit 336 pagina’s.
Dit boek is misschien zelfs wel een mooie top om mee te nemen op vakantie.

POPULAIR NIEUWS