Deze Jurassic Park acteur stapt in de whiskywereld

Nieuws
maandag, 13 november 2023 om 17:00
william h macy rye whiskey
Whiskey is de nieuwe go-to drank van beroemdheden, zo lijkt het wel. Nadat Jean Claude van Damme en Floyd Mayweather met hun eigen whiskey aan de slag gingen, komt nu Fargo acteur William H. Macy met zijn eigen levenswater.
Macy heeft de handen ineen geslagen met de Woody Creek distilleerderij uit Colorado. Samen hebben ze een limited edition 10 Year Old Rye whiskey gebotteld. Het ontstaan van de samenwerking is een bijzonder verhaal. De Jurassic Park acteur kocht namelijk een huis in Basalt, Colorado. Daarmee werd hij de buurman van Mark Kleckner en Patrick Scanlan, de oprichters van Woody Creek. Op een dag hadden zijn land nodig voor grondstoffen voor hun gin en vodka, waar Macy ze bij geholpen heef. Sindsdien werken ze samen.
Kleckner vertelt dat de acteur een passie heeft voor whiskey, die hij deelt met beide oprichters van het merk. Nadat hij jarenlang de liedjes voor de video's van Woody Creek verzorgde was het tijd voor een eigen expressie die er nu is onder de naam William H Macy Reserve Straight Rye.

Wat is Woody Creek William H Macy Reserve Straight Rye?

De whiskey is, zoals de naam al verraadt, een roggewhiskey. De 10-jaar oude dram is door Macy zelf geselecteerd. Hij proefde voor de whiskey blind drank uit verschillende vaten en selecteerde uiteindelijk de vloeistof die de whiskey vormt.
De whisky is afkomstig van acht vaten, is gemaakt met een mashbill van 80 procent rogge en 20 procent gemoute gerst en weerspiegelt het smaakprofiel van de acteur. Macy omschrijft dit zelf als een zoete, zachte en peperige smaak. De officiële tasting notes van de Woody Creek whiskey zijn als volgt:
Neus: Kruidnagel, kaneel en rozijnen.
Smaak: Bakkruiden, nootachtige smaken.
Afdronk: Droog met een hint van rook.
De William H Macy Reserve is vanaf nu te koop via de website van de distilleerderij. De adviesverkoopprijs is 200 dollar (omgerekend ongeveer 185 euro). Of de drank ook naar Nederland komt, is niet bekend.
Foto: Woody Creek Whiskey

POPULAIR NIEUWS