Legendarische bokser Floyd Mayweather brengt Good Money whiskyreeks uit

Nieuws
door Monkey
zondag, 22 oktober 2023 om 9:00
mayweather good money whisky
Drie Golden Gloves, elf wereldkampioenschappen, 50 keer ongeslagen, 27 knocktouts en één whiskyreeks. Dat is wat Floyd Mayweather Jr. op zijn naam heeft staan sinds kort. De beroepsbokser heeft namelijk zijn eigen Canadese whiskyreeks gelanceerd.
Het whiskymerk heeft de naam Good Money Whisky meegekregen, ontgetwijfeld een knipoog naar het legendarische gevecht tussen Mayweather en Conor McGregor in 2017. Dit gevecht heette namelijk The Money Fight, omdat beide vechters een behoorlijke som geld aan de partij overhielden.
Mayweather onthulde zijn eigen whiskymerk tijdens een evenement in Las Vegas, waar hij ook zijn andere drankenmerk Le Bon Argent Champagne onthulde. Mayweather vertelt dat de whisky’s voor elke volwassene zijn. Hij en zijn team hebben ‘de beste exclusieve producten ontwikkeld en ingekocht die ze konden vinden’. Hij is ervan overtuigd dat hij met zowel Good Money als Le Bon Argent uit zal blinken.

Wat is Good Money whisky?

De inaugurele Good Money whiskyreeks bestaat uit twee expressies, namelijk een vijf jaar oude blended whisky en een 10 jaar oude rye whisky. Beide drams zijn gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. De vijf jarige blend heeft tonen van gekarameliseerde appel, tropisch fruit en een vleugje specerijen. De drank is gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV) en heeft een adviesverkoopprijs van 40 dollar (omgerekend ongeveer 37 euro).
De Good Money 10 Year Old Rye whisky is net iets duurder dan de jongere whisky. Deze drank kost 85 dollar (omgerekend 80 euro). De expressie is ‘complex’ met tonen van butterscotch, specerijen en vanille en een ABV van 45 procent. Beide whisky’s worden in eerste instantie in de Verenigde Staten verkocht. Daar is de drank momenteel in elf staten te koop, maar dat moeten snel 44 staten worden.
Afgelopen week stapte Jean Claude van Damme ook in de whiskywereld. Hij lanceerde namelijk het Ierse whiskeymerk Old Oak.
Foto: Good Money whisky

POPULAIR NIEUWS