Bezoekerscentrum Brugse Whisky officieel geopend

Nieuws
donderdag, 15 februari 2024 om 11:00
bezoekerscentrum brugsw whisky
Vanaf nu, donderdag 11 uur, is het bezoekerscentrum en daarmee ook de nieuwe distilleerderij van Brugse Whisky officieel geopend. Sinds woensdag is er een exclusieve distillery whisky te koop.
Het is voor het eerst dat er een bezoekerscentrum is voor de Brugse whisky, iets wat Peter en Thibaut al aangaven tijdens ons interview nog niet zo lang geleden. Vader en zoon willen graag laten zien waar hun godendrank vandaan komt.
De Distillery exclusive is een peated plum whisky, het is een whisky die al geteased werd tijdens het Hielander festival in Alkmaar. Op Facebook is het volgende te lezen: ‘Peated plum cask is iets wat we hebben durven gebruiken. Het werd getest in Alkmaar en er werd vaak gezegd dat het smaakte naar biscoff van Lotus en ziltig.’

Durven is key

Dat durven is essentieel voor het duo. Dat is iets wat ook terugkwam tijdens het interview. Toen zei Peter namelijk het volgende: ‘We willen dat mensen verbaasd van onze whisky zijn. Dat ze iets drinken wat ze nog nooit gedronken hebben.’

Openingstijden van bezoekerscentrum Brugse whisky

Het adres van de nieuwe distilleerderij met bezoekerscentrum is Astridlaan 166 in Brugge. Leuk om eens te combineren met een leuke stedentrip.
Vandaag is de distilleerderij open tot en met kwart voor zes ’s avonds. Vrijdag tot en met zondag zijn de volgende uren geldig: kwart voor tien ’s ochtends tot en met kwart voor zes ’s avonds.
Daarna is het bezoekerscentrum voor liefhebbers ieder weekend geopend op dezelfde tijden. Er is één uitzondering en dat is als de heren op een whiskyfestival staan. Mocht je interesse hebben om langs te gaan is het handig om dit dus even in de gaten te houden.
De reacties op de Peated Plum whisky zijn in ieder geval positief. Zo schrijft Fedor Keijzer op Facebook: ‘Gelukkig al mogen proeven! Mooi spul!!’

POPULAIR NIEUWS