Update - Big Peat komt op 10 mei met een onthulling

Nieuws
donderdag, 11 mei 2023 om 10:00
big peat smokehouse
De 130e dag van het jaar wordt bijzonder, want dan komt Big Peat met iets heel nieuws. Althans, als we af moeten gaan op het Big Peat Instagram kanaal. Daar is namelijk een bericht verschenen met de melding dat er op 10 mei een onthulling plaats gaat vinden.

Update

Douglas Laing heeft de onthulling van de nieuwe Big Peat verrassing gedaan. Big Peat krijgt er namelijk een rokerige variant bij: Big Peat The Smokehouse Edition. De whisky is speciaal gestookt voor het aankomende Fèis Ìle 2023 festival dat binnenkort plaatsvindt. De blend bestaat uitsluitend uit whisky's die van Islay komen. Zo zijn Caol Ila, Bowmore , Ardbeg en Port Ellen vertegenwoordigd in de drank voor een gebalanceerde, zoete, maar rokerige variant van Big Peat.
De whisky is gelimiteerd verkrijgbaar en op 48 procent ABV gebotteld. Dit zijn de tasting notes van Big Peat The Smokehouse Edition:
Neus: 'donker fruit, rode appel, vanille en eikenhout'
Smaak: 'gedroogde kersen, turfachtige rook en een oceanische zoutheid'
Afdronk:  'langdurig, met jus van rode bessen, gerookt vlees en een gepeperde kruidigheid'
De whisky is vanaf nu verkrijgbaar via Douglaslaing.com voor 79,95 euro.
Oorspronkelijk bericht:
De aankondiging heeft het whiskymerk van Douglas Laing via Instagram bekendgemaakt. De melding die op social media voorbij komt onthult niet heel veel. In beeld is een onscherpe fles te zien, met daarop een gele afbeelding van Big Peat. Ook is er een waxzegel te zien, die om de hals van de fles hangt. Het 'Big Peat' merk is daar in gestanst. Wat betreft de tekst vertelt Big Peat ons ook niet zo veel: 'Something is coming...' en dat we Big Peat gaan zien zoals de drank nog nooit vertoond is, zijn de enige teksten waar we het mee moeten doen.
Hieronder de Instagram-post van het whiskymerk:

Waar komt Big Peat op 10 mei mee?

Wat Big Peat op 10 mei gaat onthullen is onbekend. Zoals Big Peat het nu doet klinken, komt er iets aan dat afwijkt van de standaardformule. Dat zou bijvoorbeeld een whisky met een leeftijdsaanduiding kunnen zijn zoals Douglas Laing's Big Peat 12 Years Old. Ook kan het gaan om een speciale botteling ter ere van het Fèis Ìle festival dat er aan komt. Dit festival wordt dit jaar van 26 mei tot en met 3 juni gehouden en ter ere daarvan zijn er al bottelingen van andere merken zoals Ardbeg aangekondigd.
Douglas Laing's Big Peat zou hierop aan kunnen haken met iets unieks, zoals al vaker gebeurd is. In 2021 lanceerde Big Peat nog Big Peat The Peatrichor Edition Feis Ile 2021 en in 2022 werden we verrast met een Big Peat BBQ Edition Feis Ile 2022. Wat er ook aan komt op 10 mei, de reacties op het Instagram-bericht van het Douglas Laing merk zijn erg positief. Ze lopen uiteen van mensen die geïntrigeerd zijn tot mensen die het niet veel uitmaakt, want ze weten al dat ze het willen hebben. Wij houden het Instagram-kanaal in elk geval in de gaten en houden jullie op de hoogte.

POPULAIR NIEUWS