Nc’nean brengt nieuwe Huntress whisky uit

Nieuws
donderdag, 11 mei 2023 om 11:00
ncnean huntress 2023
Distilleerderij Nc’nean heeft een nieuwe release aangekondigd. De range wordt uitgebreid met Nc’nean Huntress 2023 Woodland Candy, een whisky van verschillende soorten gist. De whisky weet je met haar aroma’s mee te voeren naar de beboste landen van Schotland.
De nieuwste gelimiteerde lente-editie van de stokerij in Huntress serie is uit. De serie draait om het ontdekken van smaken en aroma’s en daar doet de nieuwe telg een duit in het zakje. De whisky is de tweede in de reeks en de eerste Nc’nean whisky die gebruik maakt van vier gistsoorten waaronder rode- en witte wijngisten.
DeNc’nean Huntress 2023 Woodland Candy whisky is niet alleen het resultaat van de verschillende gisten. De vaten waarin de spirit gerijpt heeft lopen namelijk ook flink uiteen. Zo heeft de whisky voor 35 procent in first fill bourbon casks gerijpt en voor de overige 65 procent zijn STR rode wijn vaten gebruikt. Na de rijping is de whisky non chill filtered en zonder toegevoegde kleurstoffen gebotteld op 48,5 procent ABV.

Hoe kietelt Nc’nean Huntress 2023 Woodland Candy je zintuigen?

De whisky is door dit proces ‘de meest intrigerende en innovatieve tot nu toe’ geworden, aldus het persbericht van Nc’Nean. De distilleerderij leverde geen uitgebreide tasting notes van Huntress 2023 Woodland Candy, maar liet ons niet volledig in het duister tasten. De whisky is namelijk volgens Nc’nean romig van structuur ‘met smaken van boterachtige toffee, bosvruchten en een vleugje kruiden’.
In totaal zijn er slechts 4556 flessen gebotteld van Nc’nean Huntress 2023. Daarmee is de nieuwe seizoensrelease redelijk gelimiteerd verkrijgbaar. Per fles ben je 88,95 pond krijt, want neerkomt op iets meer dan 100 euro.
De fles waarin de whisky geleverd wordt is gemaakt van 100 procent gerecycled glas, net als die van de onlangs uitgebrachte Talisker x Parley whisky. Nc’nean onderscheidt zich door haar hele proces met schone energie te werken. Daarmee is het de eerste Schotse distilleerderij die geen uitstoot van broeikasgassen heeft.

POPULAIR NIEUWS