Bijzondere Nederlandse whisky op komst wegens 15-jarig bestaan

Nieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 16:00
eastmoor 15th anniversary whisky
Hoera. Het is dubbelfeest in Twente, want Kalkwijck Distillers viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan en dat kan niet onopgemerkt blijven. Aankomend weekend is er dan ook een open dag én wordt er een speciale whisky uitgebracht.
Stel je eens voor: Nederland vijftien jaar geleden. Wat betreft de whiskywereld zag dat er heel anders uit dan vandaag de dag. Toen waren er geen distilleerderijen als Dubghlas Distillery, Drumlin Distillery en ga zo maar door. Sterker nog, Lisanne Benus, mede-eigenaar van Kalwijck Distillers was de eerste vrouwelijke stookster van ons land!

Paradepaardje uit de stal van Kalkwijck Distillers

Nu, zoveel jaar later, worden er diverse dranken gemaakt bij Kalkwijck Distillers, waaronder likeuren, genever en uiteraard whisky. De belangrijkste godendrank uit de stal van dit Twentse bedrijf is Eastmoor, waarvan inmiddels al vele expressies met verschillende smaken op de markt zijn gebracht. Hoewel vorig jaar ook Higgledy Piggledy op de markt kwam, is Eastmoor het ware paradepaardje van de distilleerderij.
Niet zo vreemd dus dat er zaterdag een speciale whisky op de markt wordt gebracht: de Eastmoor 15 Years Anniversary editie. Het is een godendrank die maar liefst zes jaar oud is en waarvan slechts 325 beschikbaar zijn. Er zit een vleugje eigen geturfde mout in en de whisky heeft een alcoholpercentage van 48 procent.

Hoe proeft de Eastmoor 15 Years?

Dit zijn de tasting notes op een rij:
 • Neus: Fruitig, tonen van rozijnen, turfrook, vanille, rood fruit en mout.
 • Smaak: Zacht, rokerig, moutig, fruitig en een vleugje cacao.
 • Afdronk: Zacht rokerige, hint van sherry en chocola en een afdronk die de Eastmoor whisky typeert.
Het type gerst dat gebruikt is, is Irina en verder draagt de whisky een prijskaartje van 74,95 euro.

Hoe scoor je zo’n fles?

Om deze speciale fles te bemachigen, dien je aanstaande zaterdag naar de open dag van Kalkwijck Distillers in Vroomshoop te gaan. Daar wordt het vijftienjarig jubileum namelijk gevierd. Dat gebeurt op de volgende manier:
 •  Gratis entree en kijkje in het ketelhuis
 • Koffie en thee van Barista Flooresso
 • Cocktails & mocktails met Kalkwijck dranken door Bartender Jan Dirk
 • BBQ-gerechten van de grill van Slagerij Johan Kleine
 • Wijnen van de Wijnmakers uit Geesteren
 • Lekkernijen van Vondelkoeken bij de koffie en thee
 • Vers Italiaans ijs van Bijkerk
 • ·De bar van Kalkwijck
 • Voor de kinderen een eigen Ranjabar en een springkussen
Mensen die iets speciaal willen deze dag, kunnen een gouden ticket kopen voor 20 euro wat zich uitbetaalt in eten en drinken uit bovengenoemde opsomming. Let wel: Dat hoeft dus niet. Je kan ook naar de distilleerderij komen voor een gratis rondleiding en om die speciale whisky te kopen. De open dag duurt de hele dag, van tien uur 's ochtends tot en met vier uur 's middags.

Whisky kopen op open dag

Of de whisky na de open dag te koop zal worden aangeboden in de webshop, hangt af van de open dag. Chrisitian Broekhuizen, mede-eigenaar van Kalkwijck Distillers en tevens partner van Benus, liet eerder al een keer doorschemeren dat er regelmatig flink wat mensen op de stoep staan bij een nieuwe expressie. Dat zal nu helemaal het geval zijn bij de 15 Years Anniversary fles. Gezien het een gelimiteerde oplage is, is de kans groot dat deze na de open dag uitverkocht is.
Whisky van de lage landen Image
Whisky van de lage landen
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties