Dit merk stopt permanent een Amerikaanse single malt whiskey in zijn assortiment

Nieuws
door Whisky Monkey!vrijdag, 09 februari 2024 om 11:00
bulleit single malt 1
Bulleit Frontier Whiskey, het bourbonmerk van Diageo, heeft een bijzondere whiskey gelanceerd. Het gaat om een Amerikaanse single malt whiskey. Het whiskeymerk brengt deze niet uit als gelimiteerde of eenmalige expressie, maar voegt de Bulleit American Single Malt permanent toe aan zijn collectie.
Het gaat om een vloeistof die gestookt is uit 100 procent gemoute gerst, waarna deze gerijpt is in vaten van wit eikenhout. De single malt whiskey is na de rijping op 100 procent proof de fles in gegaan, wat neerkomt op 45 procent alcohol by volume (ABV).

Wat is de Bulleit American Single Malt whiskey?

De nieuwe expressie van Bulleit is een zoete whiskey. De drank heeft tasting notes van onder andere zoete vanille en geroosterd eikenhout in de neus en hints van fruit zoals peren op de tong. De finish is zacht en lang en bestaat uit karamel en kokos.
Per fles van 750 milliliter geldt een adviesverkoopprijs van 60 dollar. Voorlopig is de whiskey alleen in de Verenigde Staten te koop. Dat kan via de website van de distilleerderij of bij het bezoekerscentrum in Shelbyville, Kentucky.
In de toekomst zou het zomaar kunnen dat deze flessen bij ons in de schappen liggen. Bulleit wil namelijk de oceaan oversteken om de whiskeys wereldwijd uit te brengen. Wanneer dat gebeurt is alleen nog niet bekend.
De whiskey zit in een fles van gerecycled glas. Dit is een van de maatregelen die het merk heeft genomen om duurzamer te werk te gaan. Een van de andere maatregelen is dat er voor 2026 gepland staat om minimaal 2,5 miljoen witte eiken gepland te hebben.
Diageo maakte onlangs nog bekend dat er flink ingezet werd op duurzame dranken. Daarvoor is een budget van enkele miljoenen ponden vrij gemaakt. Een deel van het project is het verbeteren van de waterkwaliteit in Mexico, waar het drankenbedrijf actief is.
Foto: Bulleit / PR Newswire

POPULAIR NIEUWS