bol.com vermeldt verkeerde naam bij nieuw whiskycocktailboek

Nieuws
door Whisky Monkeydinsdag, 08 augustus 2023 om 13:00
oops
Laten we beginnen met het leuke nieuws: er is een nieuw whiskyboek op komst, namelijk Whisky: Shake, Muddle, Stir. Alleen heeft bol.com niet helemaal door wie de auteur is van het boek en denkt dat dit dezelfde schrijver is als degene van De Tempeliers…
Het regent niet alleen als we het hebben over het weer. Maar het regent ook whiskyboeken! Volgende maand verschijnt er wederom een nieuw boek om van jou de beste bartender te maken.

Crusaders: Shake, Muddle, Stir?

Het boek komt op 28 september uit en draagt de titel Whisky: Shake, Muddle, Stir. De subtitel is Over 40 best cocktails for whisky lovers. Daarmee wordt meteen verklapt wat er in het boek komt te staan, namelijk 40 recepten voor lekkere cocktails. Het boek is geschreven door Dan Jones en dat is volgens bol.com dezelfde man die het boek De Tempeliers heeft geschreven. Zo staat er op de pre-order pagina van het boek:
'Dan Jones (1981) is een Britse historicus, journalist, tv-presentator en schrijver. Hij schreef zeven boeken, waaronder De Tempeliers, De kruisvaarders en Vorsten van Albion. Samen met Marina Amaral maakte hij de fotoboeken De tijd in kleur en Wereld in vlammen.’
Over Shake, Muddel, Stir wordt niets gezegd, behalve dat het een beginnersgids betreft voor whisky en bourbon. Zelfs een voorkant van het boek ontbreekt. Nu zou het zo kunnen zijn dat de historicus van whiskycocktails houdt en een uitstapje wilde maken, maar één blik op zijn Instagrampagina laat zien dat er geen spoor te vinden is van Shake, Muddle, Stir. En dat is toch een beetje vreemd.

Meerdere spirit boeken

Dan Jones is simpelweg iemand met dezelfde naam. Hij is een journalist en redacteur in Londen die eerder de boeken The Mixer’s Manuel, Man Made en Gin: Shake, Muddle, Stir schreef. Dat klinkt al een stuk logischer, nietwaar? Zo komt het boek eruit te zien.

POPULAIR NIEUWS