Bowmore onthult tweedelige whiskyserie The Lovers Transformed

Nieuws
dinsdag, 12 september 2023 om 13:00
bowmore lovers transformed
Bowmore heeft na de No Corners to Hide en The Changeling whisky’s een compleet nieuwe whiskyserie uit de doeken gedaan. De Lovers Transformed serie is een duo van single malts die exclusief naar de Travel Retail zoals luchthavens komt.
De Lovers Transformed whiskyserie van de Islay distilleerderij vertellen het verhaal van de dochter van een Pictische koning uit het oosten die verliefd werd op een Keltische krijger uit het westen. Ze gingen er samen vandoor om hun liefde een kans te geven, maar tijdens de zeiltocht kwamen ze in een storm terecht. Die storm heeft de boot doen zinken, samen met het stel.
Van de geliefden is nooit meer een spoor vernomen. Nu heeft Bowmore ze in samenwerking met Schotse striptekenaar Frank Quietly vereeuwigd op deze limited edition whisky’s. Quietly werkte al eerder met Bowmore in de No Corners to Hide en de The Changeling serie. Nu heeft hij de twee whisky’s en de speciale box waarin ze geleverd worden voorzien van een illustratie die het verdronken liefdeskoppel weerspiegelt.

Wat zijn de Bowmore Lovers Transformed whisky’s?

De Lovers Transformed whiskyserie is een duo van whisky’s met een leeftijdsaanduiding. De Bowmore The Lovers Transformed 23 Year Old is een single malt die gerijpt heeft in refill Pedro Ximénez en Oloroso Sherry vaten en gebotteld is op 50,9 procent ABV. De oplage van deze whisky is gelimiteerd tot 8.000 flessen die per stuk ongeveer 440 euro kosten.
De tweede expressie is de The Lovers Transformed 36 Year Old. Deze single malt heeft een finish gekregen in first fill Pinot Noir wijnbarriques. De botteling vond plaats op 45,2 procent ABV. Wat betreft beschikbaarheid is deze whisky beperkter dan zijn wederhelft. Er zijn slechts 700 flessen beschikbaar die per stuk iets meer dan 4000 euro kosten.
De Bowmore The Lovers Transformed whiskyserie is vanaf nu verkrijgbaar zijn bij geselecteerde reiswinkels in onder andere Finland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
Foto: Bowmore.